csomagolás maximalistáknak és időmilliomosoknak

Hó-zik-zik-zik – a hónap inspirációja

Múlt héten saját kezűleg elkészíthető ajándékkísérők garmadáját mutattuk be nektek, most pedig inspirációként így, karácsony előtt pár nappal, az egyik tavalyi bejegyzéshez hasonlóan karácsonyi ajándékok csomagolására mutatunk szupermenő, egyedi ötleteket.

Kisebb csoportokra bontottuk a számunkra lemutatósabb, legötletesebb darabokat. Hangsúlyt kaptak a natúr vagy egyszínű papírok, a növényi alapanyagok, és a saját kézeűleg való készítés, díszítés.

Kezdjük  azzal a képsorral, melyeken olyan csomagolások láthatóak, melyekhez egyszínű csomagolópapír, és egy, valamilyen kisebb zöld növényi rész szükséges. Ha örökzöld növény részét használjuk fel, akkor előre is el lehet készíteni a csomagokat, ha nem, akkor is érdemes  előre becsomagolni a meglepetéseket, – hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjunk mindennel-, és így a növénykét csak átadás előtt kell rábiggyeszteni.

A képek forrási sorrendben:ez, ez és ez.

A második képsornál azt hihetnétek, hogy valami tévedés történt, és az első két képet rossz csoportba tettük, pedig nem. Hiszen az alább látható képeken, kézzel díszített csomagolópapírokat láthattok. Mindhárom képen az alapanyag egy egyszínű csomagolópapír, melyre fröcskölt, rajzolt vagy írt minták készültek. A zöld fenyőágak jelenléte csak az átkötést biztosította a két képsor között.

A képek forrási sorrendben: ez, ez és ez.

A harmadik egységben különböző masnik és masnikkal díszített csomagolások láthatóak, ezek is kedves és viszonylag egyszerű megoldások (bár a középső képen látható, hajtogatható masnit biztos nem 20 másodperc alatt lehet meghajtogtni…: ).

A képek forrási sorrendben: ez, ez és ez.

Végül, a negyedik képsorban különböző, egyedi csomagolási megoldásokat láthattok. Van pom-pom szalaggal, és egyéb szép szalagokkal átkötött csomag, van kis színes gombok segítségével feldobott natúr csomagolású ajándékokról is kép, és az utolsó képen látható, spárgás-behúzott gombos megoldás is látványos.

A képek forrási sorrendben: ez, ez és ez.

Reméljük nem túl későn írtuk ezt a bejegyzést és nem csomagoltatok be még mindent, így meríthettek még ötleteket a mai bejegyzésből!
Jó készülődést és csomagolást kívánunk!  : )

 

 

 

Nos, mit gondolsz?