arról, hogy a belső a fontos, de a külsőségek is számítanak

Ünnepi készülődés fahéj illatban – a hónap inspirációja

Ismét péntek van, szóval ismét itt vagyunk az ötletbörzénkkel! : )
Most már tényleg nyakunkon a karácsony, hiszen alig másfél hét van addig. Reméljük mindenki jól áll a kitervelt ajándékok megszerzésében és már csak a csomagolás van hátra.

Erre alapozva ma különböző, kézzel készíthető díszcsomagolási ötleteket mutatunk nektek, melyek közül több hulladéknak szánt anyagok (például újságpapír) hasznosításával készült. Lesznek közöttük könnyebbek és időigényesebben megoldások is, így ki-ki elszántsága és ideje szerint válogathat az ötletek közül.

Az első blokkban ajándék csomagolási módokat gyűjtöttünk össze, míg a másodikban különböző kézzel készített ajándékkísérő kártyákat sorakoztatunk fel.

Kezdjük tehát a csomagolással.
Biztos a varrás miatt, de nekünk az első képen szereplő ötlet az egyik kedvencünk. Itt ugyanis az ajándékok bevarrásra kerülnek egy papírcsomagba, a papírcsomag alakjának pedig csak a fantáziánk  – és persze az ajándék alakja – szab határt. Ezt itt találtuk. A második, papírzacskós ötlet is viszonylag egyszerű, de dekoratív. Ez innen van. Ehhez hasonló kicsit az a verzió, amikor hópehelyszerű formákat vágunk ki színes papírból, és az egyszínű papírral becsomagolt ajándékra téve, hozzákötjük a csomaghoz. (Persze a színekkel fordítva is lehet játszani, és akkor a hópehely tényleg hópehely színű lesz.) Ezt amúgy itt találtuk.
Akiknek van bőven ideje, azoknak ajánljuk a színes papírból készülő masni-díszt, aminek az elkészítéséhez  – ahogy azt a forrásnál is láthatjátok – színes magazinokat is fel lehet használni. Szintén elég időigényes, de elég menő ötlet az itt talált, saját készítésű nyomdával  díszített csomagolópapír használata.
A 3 utolsónak maradt ötlet tökéletes  apró tárgyak, például ékszerek, játékok, édességek menő csomagolására. (Persze nagyobb méretben is elkészíthetőek, és akkor nem csak apró dolgokat csomagolhatunk beléjük.)  Ebből az egyik a csillag alakú doboz, melynek a leírását itt találjátok, a másik a szaloncukor alakú doboz, amely innen van, végül pedig itt van még a papírpohárból készült dobozka (innen). Ez szerintünk különösen szuper ötlet például házi trüffel, vagy mézeskalács becsomagolására, mivel ezeknek a poharaknak a belseje be van vonva valamilyen vízhatlan anyaggal, így a csomagolásnak a süti nedvességétől sem lesz semmi baja.

Most térjünk át az ajándékkártya ötletekre.
Az első képen, a szarvasos megoldás szerintem nagyon cuki, és tényleg nem igényel sem túl sok eszközt, sem túl sok időt. (Innen van.) A jobbra mellette lévő kicsit kifinomultabb munka, de az sem egy ördöngösség és mégis szép. Azt itt találtuk.
A következő két fenyőfás kártya kivitelezése szintén egyszerű, az első 3D-s, méghozzá attól, hogy egy kis távtartó matrica darab tartja el a papírtól a fenyőfát, de a matricán kívül csak egy kis színes kartonra van szükségünk, másra nem is. (Az ötlet innen van.) A másik fenyőfát nem is magyarázom. Itt találtuk.
A végére maradt a színes celluxos megoldás, – erről, mármint a színes celluxról (washi tape) már a két héttel ezelőtti, adventi bejegyzésünkben is ejtettünk pár szót -,  szerintünk ez is kedves és fiatalos. (Innen van.), És van itt még egy egyszerű, fekete-fehér verzió is, ami egyébként innen ki is nyomtatható, de Ti inkább kézzel csináljátok, mert úgy az igazi, és úgy sokkal szebb is … : )

Reméljük találtatok az ötleteink között jókat és meg is valósítjátok!
Ja, és a jól végzett munka után ne felejtsétek el megjutalmazni magatokat egy forró kakaóval, vagy egy pohár forralt borral!

De ha még hiányérzetetek van, nézelődjetek a pinterest oldalunk karácsonyi mappájában, vagy csak úgy amúgy a pinteresten, és a hétvége folyamán látogassatok el újra a blogunkra, mert ha minden igaz, jelentkezünk még egy kis extra inspirációs bejegyzéssel, szintén ajándékcsomagolás témában… : )

2 thoughts on “arról, hogy a belső a fontos, de a külsőségek is számítanak

  1. Visszajelzés: esküvői szorgoskodás: esküvői üdvözlőkártya | Gombszem

  2. Visszajelzés: csomagolás maximalistáknak és időmilliomosoknak | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s