kezdődik a visszaszámlálás!

Pihe-puha kuckós dolgok – a hónap inspirációja

Már csak kettőt kell aludni és itt a december! : )

Ez azt jelenti, hogy még van másfél napunk adventi naptárat csinálni!

Az adventi naptár nagyon kedves ötlet, hiszen a lényege az, hogy apró kedvességekkel lepjük meg a megajándékozottat december első napjától karácsonyig, minden nap. Természetesen nem az ajándék nagysága a lényeg, hanem a gesztus. Éppen ezért az ajándék lehet egy  picike édesség (vagy sósság : ), egy aprócska tárgy, vagy egy kedves gondolat, egy ígéret, vagy akár egy klassz kis programajánlat.

Ha elgondolkoztok, biztosan mindegyikőtöknek támadnak erre jó ötletei, de sok jó és kreatív ötletet lehet találni az interneten is. Mi ma nem ajándék ötleteket mutatunk nektek, hiszen azokat személyre szabottan nektek kell kifundálni, hanem a meglepetéseket tartalmazó adventi naptárak kivitelezésére mutatunk pár szuper ötletet. Vannak köztük bonyolultabb, időigényesebb darabok, de vannak könnyen kivitelezhetőek is.

Nézzük először azokat a naptárakat, amik apró ajándékok elrejtésére alkalmasak.
A muffinsütős ötlet szerintünk nagyon jó és viszonylag egyszerű, hiszen a fém muffin sütőkhöz mágnessel egyszerűen hozzátapaszthatjuk a lyukakat elzáró, beszámozott papírokat. (Az ötlet egyébként innen származik, és még annyit mondanék, hogy hobbi boltokban árulnak vékony lapmágnest, ha ez valakinek segítség : ) A natúr színű, wc papír gurigás házikó ötlet is egyszerű, és mégsem néz ki gagyin, ezt egy sok, egyéb kedves ötletet is bemutató blogon találtuk – itt. Aztán jöjjön az egyik kedvencünk: a sok zsebes darab (innen). Ezt mondjuk kíváncsi gyerekeknek/felnőtteknek nem ajánljuk, hiszen könnyen kileshető az összes ajándék (hacsak nem csomagoljuk be őket, muhaha : ). Aztán lássunk ismét egy pöpec wc papír gurigás ötletet (innen), amelyhez csak wc papír gurigák, szalagok és pár apró dísz kell, az eredmény mégis nagyon mutatós. A kis kesztyűs darab, amit itt találtunk, elég munkás, de a végeredmény azért mégiscsak elég aranyos. Majd jöjjön újra egy favorit, ami egyébként szintén wc papír guriga alapanyagú: a manós naptár. Hát mennyire vagány, nem?! Ehhez leírás is van, mégpedig itt. Szintén van leírás a kis háromszög csomagos megoldáshoz itt, ez sem túl bonyolult, nagyon klasszul néz ki, és a kivitelezéséhez sem kell sok minden.

Most jöjjenek azok a naptárak, amelyek csak kártyácskákat tartalmaznak.

A fehér borítékos adventi naptár elég szimpla megoldás, de időnkhöz és ízlésünkhöz mérten bonyolítható (színes borítékok, matricák, díszek, satöbbi). Az ötlet innen való. Aztán jöjjön az a verzió, ahol a kis számozott borítékok egy koszorú szerű dologra vannak felcsíptetve, szerintünk ez is jól mutat. Ennek az elkészítéséhez a részleteket itt találjátok. A végére maradt a tálcás-mágneses ötlet, ami elméletben hasonlít a muffin sütős ötlethez, csak ebben az estben egy apró kincs helyett egy üzenet lapul a mágneses karton hátulján. Ezt itt találtuk.

Érthető módon kedvelt alapanyag a csipesz is, így nézzünk pár csipeszes jó ötletet is!

Igazából már az előző csoportosításba is belecsúszott egy csipeszes darab, de ott nem annyira azon volt a hangsúly. Ezeknél viszont kiemelt szerepet kap a csipesz, hiszen vagy fel van díszítve, vagy meg van számozva. Az egyik legaranyosabb szerintünk az a deszkára felerősített csipeszes megoldás innen. Erre kártyák is, ajándékok is csíptethetőek. Aztán ahogy említettem, van példa a beszámozott csipeszekre is, ezt itt találtuk. Aki ennél komolyabb munkát is hajlandó csipesz díszítésre fordítani, annak ajánljuk ezt az oldalt, a gombokkal díszített csipeszek magukért beszélnek… : ) A csipeszeket lehet a manapság divatos (és sajnos elég drága) washi tape-pel, azaz színes mintás celluxszal díszíteni, ahogy a képen is láthatjátok ez is rém egyszerű, de vidám megoldás. Erről további részletek itt. És végül, de nem utolsó sorban lássuk az Ikea binder kapcsos megoldását innen. Ahogy a példa mutatja, a  meglepetés kártyákra apró binder kapcsokat is lehet tenni, amik a füleinél fogva kitűzhetőek/felfűzhetőek.

A végére pedig tartogattunk egy vicces ötletet férfiak számára… Ha a megajándékozott férfi, és nem annyira nyűgözik le a kézműves dolgok, amit itt találtunk, az akkor is biztosan le fogja… : )

Jó sok ötletet gyűjtöttünk, így reméljük találtok olyat közöttük, ami hozzátok és a megajándékozotthoz illik, és amit lesz időtök megcsinálni! Most még csak péntek van, ma és holnap simán be lehet szerezni a kellékeket és össze lehet dobni vasárnapig! Amúgy pedig nálunk bevett szokás volt, hogy a Mikulás “hozta” az adventi naptárat, szóval az is egy jó megoldás, és ötödikéig még egész sok idő van… : )
Vidám készülődést kívánunk! : )

2 thoughts on “kezdődik a visszaszámlálás!

  1. Visszajelzés: a mi kis adventi naptárunk | Gombszem

  2. Visszajelzés: különleges szolgálatot teljesítő csipeszek | Gombszem

Nos, mit gondolsz?