különleges szolgálatot teljesítő csipeszek

Tárolás újrahasznosítva – a hónap inspirációja

Ezt a bejegyzésünket a csipeszek nagyszerűségének szenteljük!
Ugyan a hónap témája a tárolás újrahasznosítva, most csak az első képsorozattal érintjük a tárolás témát, viszont az újrahasznosítás, újrahasználás a többi ötletnél is fennáll.

A csipesz önmagában egy nagyon hasznos tárgy, hiszen millió meg egy dologra lehet használni, mi most nem konvencionális használati módokat mutatjuk be, hanem egyéb jó ötleteket.
Nézzük is az első gyűjteményt!
Az első képen arra láthattok egy ötletet, hogy egy konzervdobozból és pár csipeszből hogyan készíthettek menő virágtartót, ami szuperül néz ki. Az tartó egyediségét tovább fokozhatjuk a csipeszek díszítésével, színezésével. Ezt az ötletet itt találtuk. A második képen egy naptár látható, vagy nevezzük inkább emlékeztetőnek. Valamilyen zsinórra vagy huzalra vannak adott napok teendői kicsíptetve. Ezt persze tovább lehet gondolni, és az ötletet meg úgy is meg lehet valósítani, hogy például egy képkeret oldalai között feszítjük ki  zsinegünket és az ad – szó szerint – keret a naptárnak. Az ötletet itt találtuk. Szerintünk ez is egyszerű, de praktikus ötlet. Harmadikként pedig egy saját mű látható, ahol egy kör alakú tükör szélére lettek körben – valójában csak félkörben – színesre festett csipeszek csíptetve. Önmagában is jól mutat, és az apró, el nem felejtendő papírok – például kuponok, számlák, színházjegyek – szem előtt tartására nagyon praktikus. Itt csak a csipeszek befestésével kell pepecselni. További tükrös ötleteket, és kivitelezési módokat itt találtok még.

A következő képsorozatban könnyen elkészíthető, figurás csipeszekből mutatunk egy párat. A kaméleonos nagyon kreatív szerintünk, és egy vastagabb kartonból egész strapabíró állatot lehet csinálni. A hóemberek most még, januárban aktuálisak lehetnek, ezek sem túl bonyolult munkák, ráadásul vidámak is. A harmadik, szitakötős ötlet szerintünk nagyon aranyos, végtelenül egyszerű és gyerekekkel együtt elkészíteni jó szórakozás lehet. Ki lehet festeni őket, lehet rájuk színes papírt ragasztani úgy, hogy minél jobban hasonlítsanak az eredeti – vagy valami még szebb képzeletbeli – élőlényre. Ez az ötlet ráadásul újrahasznosítós ötlet is, hiszen a képen látható darabok szárnyai fagyi pálcikából vannak.
A kaméleonos ötletet itt találtuk, a hóembereset itt, a szitakötőset pedig itt.

Végül pedig jöjjön pár ünnepi ötlet. Az  első kettő tulajdonképpen itt is  csipesz figurás, a különlegességük az,  hogy ezek esküvői darabok. Az első az sima csipeszből készült, és szerintünk jópofa, hogy ahogy a párt csókra lehet késztetni. A második képen látható figurák más típusú csipeszből készültek, – őszintén szólva, itthon nem is igazán láttunk még ilyen fajta csipeszt, nekem ez csak a Tom & Jerryből és más rajzfilmekből ismerős -, de az ötlet szerintem zseniális, a csipesz alakja nagyon adja magát ehhez. Ezek a  figurák egyébként esküvői torta díszek. Végül pedig az utolsó képről is ejtsünk pár szót: bár a karácsony épp nem túl aktuális, de a dísz maga szép, és mivel hópehely alakú, nem kizárólag karácsonykor hasznosítható hanem tél elején és végén is tökéletes téli dekorációként szolgálhat. A csókolózó csipesz házaspár innen van, a háromfős esküvői tortadísz verzió innen, a hópehely dísz pedig innen van.

A csipeszek felhasználására egyébként karácsony előtt is adtunk ötleteket, hiszen karácsonyi dekorációként mutattunk különböző csipesz felhasználásokat, de nem csak karácsonyi dekoráció készíthető belőlük, hanem kicsit továbbgondolva az ötleteket egyéb praktikus dolgok is.

Reméljük a ma bemutatott ötletek hasznotokra lesznek, és kedvet kaptok a régi, nem használt facsipeszek felcicomázásához! Jó szórakozást kívánunk hozzá! : )

One thought on “különleges szolgálatot teljesítő csipeszek

  1. Visszajelzés: az első saját csipesz pár | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s