süt a nap, vár az erkély!

Hackeljünk lakberendezést!  – a hónap inspirációja

A hackelős ötletek sorát folytatva, a kora tavaszi ítéletidő után végre valahára megérkezett ragyogó napsütés örömére ma egy kicsit kiköltözünk az erkélyre.

Haladjunk is szépen sorban. Először is, mielőtt telepakolnánk mindenfélével az erkélyt, vegyük szemügyre a burkolatot. Ha jó érzés kicsoszogni papucsban a reggeli kávét szürcsölve, vagy napnyugtakor bort kortyolgatni, akkor nincs teendő. Azonban, ha szó szerint nincs kedvetek kilépni az erkélyre, megfontolandó, hogy variáljatok kicsit a burkolatán. Ha hívei vagytok a festék kotyvasztásnak, akkor a mozaikszerű kamu kövezet való Nektek, ha viszont valami háromdimenziósat alkotnátok, és szerettek fával dolgozni, akkor ajánljuk ezt vagy ezt a faburkolatot. Ha pedig minden vágyatok egy saját kiskert, akkor még egy saját gyepet is össze lehet hozni.

Ha már készen áll az erkély burkolata arra, hogy rápakoljunk, akkor jöhetnek a menőbbnél menő bútorok! Egy-két bárszék és egy minimális barkácsolás segítségével még egy keskeny erkélyen is könnyen le tudtok ülni reggelizni vagy este lazulni. Habár ez a konkrét darab nem egy saját kezűleg készíthető megoldás, az alapötletet Ti is alkalmazhatjátok: ha szerettek kint tanulni vagy dolgozni, és a fényviszonyok megengedik, hogy kint használjátok a laptopot, akkor készíthettek egy olyan polcot, ami az erkély rácsába kapaszkodik, és ami a laptopot stabilan megtartja. És a bútorok terén következzen végül az egyik mai kedvencünk: a betonelemekből, fadeszkákból és párnákból összevarázsolt balkon bútor!

Ha nagyobb beavatkozásra szánjátok el magatokat (vagy csak szimplán Ti is ugyanúgy szerettek álmodozni, mint mi), arra az esetre mutatunk Nektek néhány remek erkélyt, illetve teraszt, azok teljes valójában. Ha egyedül vagy ketten éltek, és kicsi az erkély, akkor egy ilyen félasztalos apróság pont jó lesz Nektek. Ha szeretitek az újrahasznosított dolgokat, akkor egy ládára építkezve összehozhattok egy jó kis bútort, és ha a korlátot bevonjátok náddal, akkor a szembe szomszéd sem fogja elemezni, hogy a borból jó évjáratot választottatok-e – a natúr színhez pedig remek kontrasztot ad a fehér és a lila, wuhú! Ha beszéltek a virágok nyelvén, akkor jöhetnek a rózsák, és az azonos színű párnák. Ha viszont inkább este szerettek kint ücsörögni, akkor fontoljátok meg ezt a lampionos ötletet, amit szűk erkélyek esetén is alkalmazni tudtok. Eszméletlenül romantikus! A következő képen gyakorlatilag mediterrán álmaink netovábbját látjátok, meglepő módon a mai másik nagy kedvencünket. Nos, ha nincs hiány a négyzetméterekből, akkor viszont nem kell helytakarékos megoldásokban gondolkodni, és akkor egészen szabadon rendezhetitek be az erkélyt vagy teraszt: a függönyök védenek a hidegebb szellőtől és a szomszédok kíváncsiságától egy olyan meghitt helyen, ahol az egész család le tud ülni vacsorázni. Igen, néha jó lenne milliomosnak lenni. : ) Ó, és persze még van ott, ahonnan ez jött: az utolsó fotót ezen az oldalon találtuk, ahol csillióbillió gyönyörű erkélyről láthattok inspirációs képeket.

Végül következzen két bónusz: a lampion készítésének alapötlete pingponglasztikkal, illetve az éhenkórászoknak és a barkácsolásban motivációra szoruló pasiknak / férjeknek / apuknak egy grillezős hackelés.

Nos, szétkapjátok a hétvégén az erkélyt? : D

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s