készítsetek ti is saját nyuszit!

Hackeljünk lakberendezést!  – a hónap inspirációja

Az inspirációs alcím csak tágabb éretlemben tekintve illik a mai témakörre, de igazából ez rajtatok múlik… : ) A húsvét miatt kihagyhatatlannak éreztük ezt, mert szerintünk sok jó ötletet találtunk, de ezt majd ti eldöntitek… : )
Hogy ne titokzatoskodjunk sokáig: ma saját kezűleg elkészíthető nyuszifigurákat mutatunk nektek. Alapvetően húsvéti ajándék ötletnek szánjuk, de a lentebb összegyűjtött nyúl figurák között találtok olyat, ami akasztóval ellátva ajtódíszként, vagy csak úgy asztaldíszként is jól mutat. Elvakult nyúl- és húsvétrajongók (vannak ilyenek?) gigantikus méretben kivitelezve a lenti cukiságokat, például akár nyúl alakú díszpárnát is készíthetnek.

Na de, csapjunk is a lovak, ööö… nyulak közé! : )
Az első gyűjteményben kötött és filcből készült kreálmányokat láthattok. Az első képen lapos fazonú jószágok pózolnak, na ők például felakasztva is jól mutatnak egyesével és tömegesen is. A második képen vigyázzban álló nyúl leány inkább gyermekeknek való kedvesség, de sok a gyermeteg lelkű felnőtt is : ) szóval, ha olyan az illető, ajándékként ezzel is lehet próbálkozni. Egy hajszálnyival komolyabbak, – már ha e témában lehet így fogalmazni, – a pom-pom farkú nyúl fivérek. Ezeket minden további nélkül párna formátumban is el tudjuk képzelni, bár akkor talán már lefittyedő füllel. A negyedik képen szereplő szumós nyúl-lényt sajnos nem bírtuk kihagyni, szerintem ezt ez érthető. Ő is ideális alkat fejalátétnek. Az utolsó képen látható szépség inkább díszként funkcionálhat eredetileg megálmodott formájában, őt komolyabb felnőtt ismerőseink asztalán is el tudjuk képzelni egy virágváza tövében, csokitojások mellett az abroszt szagolgatva.

A képek forrásai sorban: lapos, filcnyuszikkötött szívecskés nyúllánypompom farkú nyulambulamokkötött, behemót nyusziszürke lapuló nyuszi.

A második és harmadik szériában textilből varrt jószágok igyekeznek megihletni benneteket. Ezeket, főleg ha nem gigantikus méretben tervezitek megcsinálni, akár maradék anyagokból is elkészíthetitek, minél színesebb, annál jobb! Főleg, ha gyerkőcnek készül! Az első és utolsó két-két képen, leegyszerűsített, végtag nélküli egyedek mutogatják magukat különböző arc- és fülberendezéssel és formával. Az első képen sorakozó nyúlgyerekek erényeit kár is firtatni: bájuk elvitathatatlan. A második képen látható a példa nagyobb méretű, nem ebédlőasztalra való nyúl egyed feltűnésére. A harmadikon pedig egy hagyományos, játékmackó elvén készített játéknyuszkó látható. Ő is elbűvölő! A negyedik képen erős idegzetűeknek, szóróajándékként adható nyúlfejek (jó, jó: nagyon sematikus nyulak) láthatóak. Ezek azért praktikusak, mert ha húsvétkor nem sikerült túladni rajtuk, némi kampányolás és egy jó marketing szöveg mellett egy fogászaton is megállják a helyüket… (miért, nem?! De.) Az utolsó képen egy magát csibének képzelő nyulat láthattok, akinek szépsége az egyszerűségében rejlik.

Íme a képek forrásai: monoklis nyúl csoportosulásszürke, karonülő, nagy nyuszinarancsszínű mackó-nyúlsematikus nyúl halomidentitászavaros nyúl.

Végül pedig, – mivel más elv alapján nem tudtuk csoportosítani : )  – jöjjenek a különleges hasú nyulak! Az gömb nyúl magáért beszél, illetve nem, mert alszik, és mégis! Nekünk ez az egyik kedvencünk. A második képen látható nyulak nem egyszerűen csak úgy tengnek-lengnek a nagy világban, hanem tojás melegen-tartásra találták fel őket! Hogy mik vannak, igaz?! A harmadik képen hengertestű példányok hevernek, ők formájukból adódóan gyerekcsörgőkre hasonlítanak, így akár olyan funkcióval is elkészíthetjük őket. A negyedik képen látható teremtmény különleges képessége, hogy tud a hátsó két lábán egyensúlyozva pipiskedni, miközben a mellső végtagjait húsvéti ölelésre nyújtja, milyen kedves ez tőle! Végezetül jöjjön egy kislányok elbűvölésére való, magas cukiságfaktorú nyuszika.

A képek forrásai: alvó nyúl; x-orrú nyúl klán; hengertestű nyúlegyedek; sötét nyuszi-világos pocakkal; szívecskés hasú nyúl gyerek.

Reméljük elnyerték a tetszéseteket a kollekciónkban összegyűjtött nyuszik, és kedvet is kaptatok egy kis fabrikáláshoz! Még előttetek a péntek és a szombat! Hajrá, hajrá!
Szép hétvégét!

 

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s