szebb otthon, egy kis csavarral

Hackeljünk lakberendezést! – a hónap inspirációja

Betette a lábát a tavasz az életünkbe. Látva, ahogyan szépen lassan átrendezi a természetet, úgy döntöttünk, mi is hasonlóra buzdítunk Titeket, csak a saját otthonotokban. Egy szóval: buheráljuk meg együtt a lakás díszeit!

(Mielőtt tömeges felháborodás tör ki, amiért a márciust nem teljes egészében a húsvéti készülődésnek szenteljük, megnyugtatunk Titeket, hogy idén sem hagyunk senkit nyuszi és pipi nélkül, csak nem bírjuk ki, hogy ne vágjunk bele már most ebbe az új témába. ; ))

In medias res jelleggel azonnal bele is csapunk a lecsóba, és mutatunk Nektek pár mókás hackelt függönyt.

Az első ötlet, amit zseniálisnak találunk, az a szegőszalag alkalmazása akasztó alkalmatosságként. Az ötletet a View Along the Way blogon található leírásban láthatjátok, ahol egyébként egy bélelt függöny elkészítését mutatják be lépésről lépésre. Ez a megoldás a vékony, fémből készült, kör keresztmetszetű karnisoknál alkalmazható, amelyeken elég jól csúszik a textil. Az előnye, hogy nagyon egyszerű kivitelezni, nem kell hozzá komolyabb gyakorlat, ráadásul ezzel teljesen eltakarjátok a karnist, nem zavarja majd az összképet a sok karika meg csipesz. Két dologra figyeljetek: az egyik, hogy a felső sáv, amire a szalag darabokat felvarrjátok, legyen dupla anyag, vagyis legyen visszahajtva, hogy ne látsszanak a varrások a függöny színén; a másik dolog pedig, hogy egyenletes távolságra és viszonylag sűrűn helyezzétek el a szalag darabokat, hogy szépen ráncolódjon a felakasztott függöny.

Ha viszont úgy szeretnétek felakasztani a függönyt a karnisra, ami általában nem jut eszébe az átlagos civilnek, akkor vegyetek pár méter hajókötelet. A Woo Home oldalon bukkantunk erre a buherre, és hát itt még nagyon sok zseniális ötlet van ezen kívül is…

A következő ötlet azoknak ér aranyat, akiknek valamilyen okból, például költözés miatt egyszer csak hosszabb függönyt kell produkálni, és a meglévő függöny annyira a szívükhöz nőtt, hogy mindenképpen szeretnék menteni a menthetőt. A feladat nem más, mint hozzávarrni az eredeti függönyhöz egy sávnyi anyagot alulra, ami harmonizál a szoba berendezésével. Ezt az eredeti függönyanyagból is megtehetitek, ha maradt belőle: Zsófi végeredményben egy ilyen megoldást alkalmazott (bár eredetileg is ilyen hosszra tervezve : )) a saját hálószobájukban, izgi fodrokkal. Ha viszont nem maradt már az eredeti anyagból, vagy kicsit bátrabbak vagytok, akkor más színű anyagot is hozzávarrhattok az eredetihez, esetleg egy szegővel vagy egy köztes sávval elválasztva. Erre pedig a Just a Girl blogon találtunk egy aranyos leírást. Itt egyetlen dologra hívjuk fel a figyelmeteket: érdemes ügyelni arra, hogy az új anyag tömegében, sűrűségében, tapintásában, összetételében hasonló legyen az eredeti anyaghoz, vagyis bársonyfüggöny aljára inkább ne varrjatok selyemből. : ) Ha tanácstalanok vagytok az anyagok vagy a technikai megoldás miatt, nyugodtan dobjatok egy e-mailt, szívesen segítünk az ötletelésben.

Ha egy kicsit bonyolultabb dolgokat is kipróbálnátok, szőjetek függönyt! Na nem úgy, hanem így:

Vagy esetleg lógassátok bele véletlenül a régi csipkefüggönyt a ruhafestékes vödörbe, és akkor lesz jó kis ombre függönyötök (a képet itt és itt találtuk):

Ha meg birkatürelemmel vagytok megáldva és végtelen mennyiségű idővel, akkor ezt az ombre dolgot még magasabb szintre fokozhatjátok (a kép innen és innen származik). Ezek ugyan zuhanyfüggönyök, de az alapötletet gyakorlatilag bármihez használhatjátok, ami lóg… kis szoknyához is. : )

Végül pedig következzen egy kis romantika. Hálószobába, gyerekszobába vagy a nappali punnyadósabb, például babzsákfoteles sarkába ajánlunk Nektek egy kis kedves hangulatkeltést. Ezt az ötletet is a Woo Home oldalon találtuk. A lényege, hogy egy lehetőleg meleg fehér ledsort lehetőleg több rétegben becsomagoltok egy áttetsző nejlonfüggönybe vagy tüllbe, és így erősítitek fel a plafonra. Zsófiék lagziján egyébként alkalmazott hasonló megoldást a dekoros: a falra erősítette fel a ledsort, és ez elé borította a több rétegű áttetsző anyagot. Annyira szép volt! ❤

Reklámok

2 thoughts on “szebb otthon, egy kis csavarral

  1. Visszajelzés: nyuszivárás kicsit hackelősen | Gombszem

  2. Visszajelzés: süt a nap, vár az erkély! | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s