kobakvédelem apróságoknak már a kiságyban

Szorgalmas kismamák, hajrá! – a hónap inspirációja

Lassan vége a februárnak, így a kismama-kisbaba témakörnek is, de azért most és jövőhéten még inspirálódhattok a témában.  A kisbabák, olyanok mint a sajtkukacok, kúsznak, másznak, forgolódnak, hemperegnek. Ez a rácsos ágyakban sincs másként, így a nagy izgés-mozgásban képesek teljesen a rácshoz préselni magukat. Ahhoz, hogy ne nyomják bele a  kiságy rácsait maradandóan a még puha kis koponyájukba, a rácsos ágy belsejébe valamilyen puha rácsvédő alkalmatosságot szoktak elhelyezni a gondos szülők. Így már kitalálhattátok, hogy a mai témánk mi is lesz: az rácsvédők, (vagy inkább fejvédők, hiszen nem a rácsokat kell védeni… : )

Ennek a tárgynak tehát elsősorban biztonsági feladata van, de ha már ott van, ahol, akkor egyéb feladatokat is ráróhatunk. Például játék és dekorációs funkciókat. A színe választható a szoba színéhez, belülről pedig lehet mintás, hogy a rácsos ágyba zárt apróság élete legelső részében ne csak egy unalmas, egyszínű falat lásson a feje fölötti forgón kívül.

Itt van pár példa az klasszikus formájú, de dizájnos alapdarabokhoz. Mindegyik körbe  halad belül a kiságyban, és kivülről a rácsokhoz van erősítve.

A képek forrásai: ez, ez és ez.

Kicsit rendhagyóbbak az alábbi megoldások. Az első képen egy duci, hengerpárnára hajazó képződményt láthattok. Ezt főleg nagyobb méretű ágyakba ajánljuk, ahol a duci párna mellett is jut hely a izgő-mozgó apróságnak. A második képen egy fogvédőnek titulált dolog látható, ez a kiságynak csak a rácsokat összefogó, felső, vízszintes lécére való, és a kiváncsi, kóstolgató harapdálások ellen és az egyensúlyvesztés miatti  balesetek megelőzésére való.  A harmadikon képen pedig tépőzárral állítható rácsvédők láthatóak, amiben az a jó, hogy a bébinek van lehetősége a kiságyból való kikémlelére a lyukaknál.

A képek forrásai: ez, ez és ez.

Természetesen a végére hagytuk a legcukibbakat! Itt két-két hasonló megoldást látthattok. Az első és utolsó képen az elv hasonló az előző csoportban mutatott hengerpárnás megoldáshoz, de az őrködő, kedves kígyó egy fokkal mégiscsak vidámabb egy sima párnánál. Ugyanez igaz a színes, csíkos párnás megoldásra: nagyon vidám! : ) Ezt kötni tudóknak ajánljuk. A másik két képen látható házas megoldás szerintünk zseniális! Ezt lehet egyben is varrni, meg darabonként/házanként/baglyonként is lehet készíteni őket, és kötözővel egymáshoz és a rácsokhoz rögzítnei az egységeket. A házas megoldásokban az a jó, hogy ahhoz a maradék, más munkákból leeső anyagdarabkáinkat is felhasználhatjuk, és milyen látványos lesz az eredmény! : )

A képek forrásai ez, ez, ez és ez.

Reméljük a mai összeállításunk is elnyerte a tetszéseteket, és jó, kiviteleznivaló ötletekkel láttunk el benneteket! : ) További ötletekért íme itt a kismamás-kisbabás Pinterest oldalunk!
Szép és kreatív  hétvégét kívánunk!

 

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s