szőnyegek játszáshoz

Szorgalmas kismamák, hajrá! – a hónap inspirációja

Töretlen a lendületünk kismama-kisbaba témakörben. Ma egy praktikus és vidám tárgyat: a játszószőnyeget mutatjuk be nektek. Ez szőnyeg játszáshoz, nem pedig a szőnyeg játszik. : D

Ez azért praktikus dolog, mert amíg nem mozog sokat a gyerkőcünk, addig valószínűleg nem mászik le róla, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fázik fel, és tiszta helyen tapicskol az apró mancsaival.

A különböző szőnyeg típusok más-más okból praktikusak: van olyan, ami csak pihe-puha, de van ami  például a szőnyeg funkción kívül tárolásra is használható, sőt van olyan is ami direkt nagyon izgalmas, mindenféle kütyüvel, és van, ami a nagyobbacskáknak is lehetőséget ad a játékra.

Ilyesmikre mutatunk nektek példákat, de sok esetben nem csak egy-egy képet, hanem elkészítési útmutatót is találtok a forrás linken.

Íme, rögtön egy összecsomagolható változat, amit Artesan blogján találtunk. Ez remek megoldás, ha jellemző, hogy a gyermek kedvenc installációja a “tájkép atomtámadás után”, amit cirka tízezer legó darabkából szeret előállítani, viszont sokszor percek alatt kell összekapni a lakást. Nem olyan szörnyű bonyolult az elkészítése, és a linkelt oldalon részletes leírást találtok hozzá, így gond nélkül elkészíthetitek Ti magatok is, ha van varrógépetek.

Ha jó sok időtök van, és már ügyesebbek vagytok vagy van egy bérvarrónőtök, akkor próbáljátok meg a buborékos szőnyeget! Ehhez a képeket az Awaiting Ada weboldalon találtuk, ahol részletes, beágyazott videót is tartalmazó angol nyelvű leírás is olvasható. A végeredmény irtó szép, ha előnyösen válogatjátok össze és az anyagokat, és jó sorrendben pakoljátok rá a kis puffancsokat a készülő szőnyeg alapjára. Ennél a szőnyegnél különösen igaz, hogy a lakás dísze lehet, úgyhogy a szoba színeit sem hagyjátok figyelmen kívül!

Ha már a cuki színes golyóknál tartunk, akkor Roni kedvenc egyik alapanyaga, a filc biztos, hogy nem maradhat ki a szórásból. : ) A Catherine and Grace honlapon találtuk az alábbi fotókat, és mellé egy remek, szintén részletes leírást a golyószőnyeg elkészítéséhez. A jó hír az, hogy a filcgolyókat nem feltétlenül nektek kell elkészíteni, mert ilyesmit venni vagy rendelni is tudtok, szuperszép színekben. A rossz hír viszont az, hogy – ahogyan a második képen is látjátok – az elkészítése során olyan kérdésekre is választ kaptok, mint hogy: hány kapcsolódás létezhet egy n csomópontú gráf csomópontjai között? Úgyhogy a legfontosabb jelszó itt is a türelem… : D

Most pedig következzen egy kis móka, amibe a nagyobbacska gyerkőcök is bevonhatók: a WonderfulDIY honlapon remek kis leírást találtok, amiből kiderül, hogy hogyan is lehet néhány kiszuperált póló és egy hullahopp karika felhasználásával szőnyeget készíteni. Minél tarkább, annál vagányabb. Szerintünk még a lánygyermeknek is megéri az áldozat, hogy erre a kis időre kölcsönadja anyának a karikáját. : )

Ha nagyon szeretnétek játszószőnyeget, de szorít az idő, vagy inkább másra bíznátok a varrást, akkor kész termékekből is lehet nagyon aranyosakat találni. Például svédasztaléknál ezt. Kiskacsa meg béka meg minden. Természettudományos érdeklődésű bébik előnyben. : )

Ha viszont a közlekedési ágazat irányába terelnétek a gyermek karrierjét már az első pillanatoktól, akkor Nektek találták ki a következőket. A közlekedős szőnyegekből az alapdarabok a lakberendezési áruházakból is beszerezhetők, egy kis keresgéléssel olyan menő szőnyegeket is találhattok, hogy a gyerek le sem akar majd szállni róla. A nagyon vagány füvesített elválasztósávval készített szőnyeget itt találtuk, a pólós megoldást apának vagy anyának pedig itt. Utóbbit Ti is el tudjátok készíteni egy egyszerű póló és textilfestésre alkalmas filcek segítségével.

A legpicibb törpikre való tekintettel pedig végül azokról a szőnyegekről is említést teszünk, amik fölött egy ív húzódik végig, amire mindenféle izgalmas dolgokat lehet felakasztani. Mint például ez is, a lenti képen. Ehhez a változathoz a lógó kütyüket Ti is elő tudjátok állítani, mondjuk a múlt heti bejegyzésünkben bemutatott puha játékokból.

Nos, kedvet kaptatok? Ha elkészültök egy szőnyeggel, mindenképp mutassátok meg nekünk is a végeredményt!

Ha pedig további inspirációra szomjaztok, a babázós Pinterest oldalunkat folyamatosan frissítjük újabb ötletekkel. Tisztára el kell olvadni mindtől. : )

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s