puha játékok miniéknek

Szorgalmas kismamák, hajrá! – a hónap inspirációja

A babás dolgokhoz kapcsolódó inspirációk folytatásaként ma olyan puha textil játékokat ajánlunk Nektek, amelyeket Ti is könnyűszerrel elkészíthettek az apróságok számára. A legtöbb ezek közül nem is anyagigényes, így a korábbi munkákból megmaradt, leeső anyagdarabokat is tudjátok hasznosítani.

Lássuk, miket gyűjtögettünk össze!

Készíthettek például sokágú napocskát, az itt elérhető leírás alapján (az alábbi képek is innen származnak).

Az elkészítését a képeken látható nyolc lépés szerint tudjátok nyomon követni. A háromszög alakú anyagokat varrjátok az oldaluk mentén tölcsér alakúvá, majd varrjátok hozzá az egyik körnek egész a széléhez igazítva a nyolc háromszöget a kör alakú anyag színéhez úgy, hogy a háromszöget a kör közepe felé nézzenek. Ez követően illesszétek a másik kört a színével lefelé az első háromszöges oldalához, és varrjátok össze a két kört úgy, hogy a háromszögek varrásához képest picivel beljebb haladtok, és kihagytok egy kis részt, amin keresztül a következő lépésben ki tudjátok fordítani a varrományt, hogy kifelé álljanak a kis nyúlványok. Ez után már csak az az marad hátra, hogy valamilyen tömőanyagot gyömöszöljetek a körök közé a lyukon keresztül, és végül kézzel bevarrjátok a lyukat.

Ha az előbbi leírást vizualizálni tudjátok lelki szemeitek előtt, akkor szinte magatoktól ki tudjátok találni, hogy a következő képen látható, szintén szupercuki szivárványos napocska (meteorológiai képzavar : D) hogyan is készülhet. Persze a linkelt honlapon megtaláljátok ennek is a leírását. Ezt irtó aranyosnak találjuk, viszont ha ezt választjátok, ne lepődjetek meg, ha a gyerek egy-két év múlva kínos kérdéseket tesz fel az időjárási jelenségekkel kapcsolatban… : )

Ha egy kicsit bonyolítanátok a figurákon, akkor próbáljátok ki ezeket a kedves kis medúzákat. : ) Itt, ahol a képet is találtuk, részletes, rengeteg ábrával illusztrált, könnyen követhető leírást találtok az elkészítéséhez. A díszítéstől és a formaiságtól eltekintve a varrás alapelve sokban hasonlít az elsőként bemutatott csápos napocskához.

Picit más műfaj, de szintén nem annyira vészesen bonyolult elkészíteni a “lógó bigyusszal díszített karfiolfelhőt”, aminek a leírását és a fotóját itt és itt találtuk. A leírás esetében előnyben vannak a franciások, de aggodalomra semmi ok, a képek könnyen nyomon követhetők, és mivel egyikünk szerencsére vakerálja a franciát, ha elakadnátok valahol, tudunk segíteni a fordításban is. : )

Ha már úgy érzitek, hogy olyan ügyesen megy a varrás, hogy valami nehezebbe is szívesen belevágnátok, akkor a figyelmetekbe ajánljuk ezt a gyönyörű babakönyvet, amit patchwork technikával tudtok elkészíteni. A lényeg, hogy nagyon szép, látványos mintájú, élénk színű anyagokat használjatok, hogy felkeltsétek a gyerkőc érdeklődését az “olvasásra”. : ) A leírást és a fotót is itt találtuk. Igazán elegáns, nemdebár? : )

Végül következzen egy bónusz útmutató az anyukák örömére. Varrjatok rókapárnát! : )

Azoknak, akik nem tudnak betelni a témával, vagy a nagyobbacskáknak is örömet szeretnének szerezni, ajánljuk szeretettel korábbi gyerkőcös inspirációinkat, és persze a kreatív anyukáknak összeállított Pinterest mappánkat.

Ha bármelyik játék elkészítésével elakadtok, jelezzétek, és segítünk, ha tudunk!

Hajrá anyuk és nagyik! : )

Reklámok

One thought on “puha játékok miniéknek

  1. Visszajelzés: szőnyegek játszáshoz | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s