karácsonyi figurák

Hó-zik-zik-zik – a hónap inspirációja

Végre, itt a december! Forralt bor, fahéj, sült alma, boldogság! Hurrá!

Az elmúlt egy-két hétben már a hó is megmutatta magát, úgyhogy van némi remény a fehér karácsonyra. Ennek örömére el is kezdhetjük halmozni otthon a cuki apró kis téli kütyüket. Ilyenkor nagyon sok apró aranyos díszt, kacatot árulnak, és egyre több olyan árus is van, akinél hozzávalókat lehet vásárolni, amelyek segítségével magunknak készíthetjük el a díszeket. A mai bejegyzés elsősorban azoknak szól, akik szeretnének saját karácsonyi figurákat gyártani, de azok is inspirálódhatnak belőle, akik inkább a kész termékek gyűjtögetését választják.

Először is, vegyük sorra a filc figurákat.

Holnap jön a Mikulás! Ők például tudnak szinkronúszni.

Csípjük a réniket, úgyhogy a helyetekben (meg amúgy is) készítenénk pár rénszarvast, esetleg külön rénszarvas buksit, mondjuk ilyesmiket:

Hogy a téli lényeknél maradjunk, hóembert is varrhattok egész egyszerűen, többfélét is. Roni például ehhez hasonlókat készített egyik évben, ezt például Zsófinak, ha még emlékeztek… : )

És, ha már a szeretet ünnepére készüljünk, következzenek a kedvenc szívecskéink, ez meg ez:

Valószínűleg Ti is szeretitek a fahéjas-gyömbéres téli édességeket, és mindent, ami azokra emlékeztet Titeket. Nos, filcből is készíthettek ilyesmiket, és ezek talán tartósabb darabok lesznek, mint a mézeskalács figurák, amikre éjjelente jártok rá…
: D Íme, a pici kerek sütik, a kis házikók, és a két emeletes változatok. 

A filc témát lezárandó, következzen végül a vegyes kategória gyűjteménye: vegyes pocakos figurák, a kismadárkák, a pici kesztyűk, a nagyon kedves angyalka és (kis túlzással) egy komplett betlehemi szett.

Ha eddig nem találtátok volna ki, mi speciel eléggé odáig vagyunk a filcért… Ez viszont nem akadályoz meg minket abban, hogy a más anyagokból készült dekorációkat is nagyra értékeljük. Íme, az utolsó válogatásunkban vegyes anyagokból berhelt karácsonyi kütyüket mutatunk, amik nagyon tetszenek. A mogyoró hóemberkét, a mogyoró cimborákat, a toboz manót, éééés villanyszerelő, illetve villamosmérnök apák vagy férjek hangulatfokozásához a hóember villanykörtéket!

Ha még mindig nem volt elég, akkor további ötleteket itt találtok, gyakorlatilag végtelen számban. (Aztán végig ne netezzétek a munkaidőt! : D)

Csók a család!

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s