adventi koszorúk minden mennyiségben

Hó-zik-zik-zik – a hónap inspirációja

Most rendhagyó módon nem a novemberben megkezdett inspirációs témában elkövetett írással és kedvcsinálással zárjuk a hónapot, de ezt azt hiszem megértitek majd, hiszen közelednek az ünnepek! Mikulásig már csak egy hét van, az advent kezdetéig pedig csak pár nap. Tavaly, szinte napra pontosan egy éve, jó sok adventi naptár ötletet felsorakoztattunk, valamint mutattunk egy saját naptárat is, sőt előzőleg egy kutyának – bizonyos Franky-nek : ) – készítettet is. Tehát, ha akartok adventi naptárat készíteni, de nincs még ötletek, fussátok át az általunk gyűjtötteket a fenti linkekre kattintva, valamint a Pinterest mappánkban is érdemes körülnézni. Ha az adventi naptárral már készen vagytok, jöhet a koszorú! : )

Igen, ma erre mutatunk néhány szép ötletet.
Alapvetően a karácsony egy keresztény ünnep, ehhez az ünnephez kapcsolódik advent időszaka is. Az advent szó jelentése eljövetel, így az advent a karácsony előtti, Úr eljövetelre való várakozás időszakát jelképezi. Az adventi koszorú nem csak egy szép téli dísz, a vallásos emberek számára jelentése is van. Aki gyakorolja a vallást ezt tudja, nem aktív templomba járóknak viszont íme pár alap dolog: advent a december 25-ét megelőző negyedik vasárnapon kezdődik, régebben ez az időszak hosszabb volt. Kisböjtnek is nevezték, és nem volt illendő nagyobb, zajosabb ünnepeket, esküvőket tartani ezek alatt a hetek alatt. Az adventi koszorú gyertyáinak színei a lila (viola) és a rózsaszín. Ezek liturgikus színek, és jelentésük van. A lila a bűnbánat színe, a rózsaszín az örömé. Erről itt olvashattok többet. A koszorún advent első és második varárnapján lila gyertyákat kell meggyújtani, harmadikként kell a rózsaszínt, és utolsóként ismét egy lilát kell meggyújtani. Ahogy közeleg az ünnep, hétről hétre eggyel több gyertyát gyújtunk meg, így nő együtt a fényességük karácsonyig.

Sokan azonban ettől függetlenül, nem vallásosságból, hanem hagyományörző és dekorációs célból készítenek adventi koszorút, melyen advent vasárnapjain meggyújtanak egy-egy gyertyákat. Ha vallásos az ember, ha nem, akkor is érdemes foglalkozni a karácsony spirituális oldalával, és érdemes különlegessé tenni ezt az időszakot, ahogy a karácsonyt is.

De, hogy ne csak beszéljünk, mutatunk is szép advnti koszorú ötleteket! : )
Kezdjük egy,a számunkra eddig ismeretlen fajtájával,  a mézessüteményből készített koszorúkkal – melyek valójjában nem is koszorúk… Nagyon aprólékos munkát igényelnek, de nagyon mutatósak! A szívecskéshez receptet is találtok a forrásoldalon!

A képek forrása ez, ez és ez.

Akik inkább a hagyományos koszorúk hívei, nekik íme ez a két egyszerű, vesszőből font koszorú, nem túlbonyolított, de szép díszítéssel innen, és innen.

Szintén a koszorú alakú koszorú kedvelőknek íme két zöld növényekkel díszített darab. Az első ágakból készült, egyszerű csillag díszítéssel, a második kicsit cizelláltabb, de a moha alapra nagyrészt természetes anyagokból készültek a díszek. Itt és itt találtuk őket.

Most jöjjön két rendhagyóbb koszorú, az első, innen, egy kötött anyaggal betekert bevont koszorú, ami teljesen jól illik a tél hangulatához, és a gyertyák fényével együtt a puha melegség érzetét kelti. A második egy letisztult, egyszerű és mégis összetett megoldás. Natúr, ennek ellenére látványos ötlet a fagolyókból összeállított koszorú az olajágakkal. Itt találtik. A kötött anyaghoz hasonlóan a fonallal betekert koszorúk is jól illenek a téli hangulathoz. Erre készítettünk korábban egy inspirációs bejegyzést, amiben végigvehetitek, hogy lehet egy ilyen koszorút elkészíteni. Itt találjátok a fonallal betekert koszorúalap készítésének menetét.

A végére két ötlet maradt, melyeknél különálló gyertyákból áll össze a adventi “koszorú”. Az első képen látható mézeskalcsos ötlet a bejegyzés első képeivel egy kategoriába esik: munkás elkészíteni, de nagyon látványos. Itt találtuk. A második ötlet egyszerűbb, kevésbé elegáns, de jól mutató ötlete. A gyertyákon, a konzervdobozokon és némi mohán kívül nem is kell más hozzá. Ez innen van.

Koszorú témában ennyit gondoltunk ma bemutatni Nektek, úgysincs már sok időtök, a túl sok ötlet pedig csak összezavaróan hatna… : ) Ha azonban valakinek mégsem volt elég a mai ötletgyűjtemény, neki ajánljuk az egyik tavaly decemberi bejegyzésünket,  melyben  karácsonyi dekorációs koszorúkat mutattunk, így azokból is meríthettek ihletet, valamint a fentebb már említett  Pinterest oldalunkon is sok jó dolgot gyűjtöttünk össze. Jó nézelődést és jó koszorú készítést kívánunk! : )

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s