tökéletes őszi dekor: a tök

Színes évszak, szevasz!  – a hónap inspirációja

A múlt héten indított, októberi inspirációs bejegyzés sorozatunk első része egy elkerülhetetlen őszi tartozék, a falevél különböző dekoratív felhasználására mutatott példákat. Ma is egy elég tipikus őszi termény, a tök kerül terítékre. (Roni Anyukája azt mondta, hogy a tök kobak termés, már pedig ő agrármérnök, szóvak ha azt mondta, biztos úgy is van… : )

A dísznek használt tök érésének ideje és színe miatt abszolút az őszhöz köthető. Angolszász területeken, ahol a Halloween-t tartják, ott  elengedhetetlen kelléke az ünnepnek. De a tökfaragás, tök lámpás készítés mindig is menő volt nálunk is, és most is az.  Ha már tökről beszélünk, térjünk ki a kisebb dísz tökökre is, melyek önmagukban is mutatósak. De aki ennél több kreativitást érez magában, és nem csak pár dísztököt szeretne egy tálba helyezni az asztalra – bár kétség kívül úgy is jól mutatnak –, nekik szeretnénk prezentálni különböző stílusú, egyszerű és időigényesebb elkészítésű dekorációkat is.

Íme két olyan dísz, melyeket  klasszikus, természetes díszeket kedvelőknek ajánljuk. A koszorú kicsit munkásabb, a fa ládás megoldás kicsit egyszerűbb, de mindkettő mutatós dísz. A tök koszorút itt találtuk, az asztali díszt itt.

Most jöjjön pár egyszerű,  modernebb ötlet tök dekorálás témakörben.
Az első képen mini tökök láthatóak, az eredmény eléréséhez a tökökön kívül csak szalagot vagy színes celluxot kell szereznünk. A második képen látható denevéres megoldás szerintünk nagyon kreatív. Az elgondolás egyszerű, de azért több tucat denevért kivágni nem két perc. Mindenesetre megéri a befektetett időt! A végére egy nem túl munkás ötlet maradt: a színes Milton kapoccsal – köznyelven jancsiszöggel – díszített tök. Az eredmény magárt beszél! Ilyen színes kapcsok papír-írószer boltban vagy hobbi boltokban kaphatóak.

A szalaggal díszített tököket itt találtuk, a denevéres tököt itt, a színes jancsiszögekkel díszítettet pedig itt.

A végére a több munkát igénylő darabok maradtak.
Ezek legtöbbje festve is van. Van két baglyos dekorációnk: egy, melyre festés után szárnyak és arc lett rajzolva, ezt itt találtuk, és egy másik, mely egy bagolyfejet formáz, de festést és faragást is igényel. Ez innen van. Szerintünk ez nagyon mutatós darab! Személyes kedvenceink a szúrós tekintetű cicák is, melyek macskánként legalább két tök felhasználásával  készültek. Ezt az ötletet itt találtuk.

Egy  fúró segítségével szép mintákat lehet lyuggatni a tökökre, ilyen témában nagyon mutatós ötleteket találtunk az interneten. Az általunk bemutatottat itt találtuk, de érdemes még keresgélni.  Ha gyerekeknek készítünk tök figurákat, akkor jó ötlet lehet a második képen látható nagyra tátott szájú, vidám tökfejek készítése is, melyet itt találtunk. Ezek tárolásra is, és lámpásnak is jók lehetnek. Végezetül pedig jöjjön egy tökből készített váza ötlet, melyet nem a klasszikus megoldásokat kedvelőknek ajánlunk. Lázadó tini lányunknál biztos sikert aratunk vele… : ) Érdemes szereznünk egy nagyobb konzervdobozt, és a tökön akkora lyukat vágni felül, hogy a konzervdoboz beleférjen így már is kész a váza. Aztán, hogy kedves arcot mintázunk rá, vagy kilyuggatjuk itt-ott, vagy csak megtűzdeljük jancsiszögekkel, vagy még azt sem, az csak ízlés kérdése. Az alap ötletet itt találtuk.

Reméljük, tetszett a mini gyűjteményünk, és fellelkesedtetek egy kis tök festésre, faragásra! További ötletekért nézzetek szét az  őszi dekor ötleteket tartalamzó gyűjteményünkben a Pinteresten!

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s