tematikus gyerekbulik

Partizzunk a lurkókkal! – a hónap inspirációja

A múlt heti témabevezető bejegyzésben említett fő csapásirányok közül ma a tematikus gyerek bulikkal foglalkozunk. Az tény, hogy a gyerekek már a buli tényétől is feldobódnak (hát még a sok ott elfogyasztott cukortól és nasitól), de ha jelmezbe öltözhetnek, az még nagyobb izgalmat jelent számukra. Így, ha van egy kis időtök, és szeretnétek egy emlékezetes gyerekbulit rendezni, akkor találjatok egy jó témát, és szervezzétek aköré a zsúrt!

Az életkort  és a fiúk és lányok arányát érdemes figyelembe venni, és az is egyértelmű, hogy ha csak lánykáknak vagy csak fiúcskáknak szervezünk bulit, akkor más-más témák a nyerők. Apróságoknál mese témában érdemes elindulni, a nagyobbaknál akár film, akár aktuális játék trendeknek megfelelő vonalakon is gondolkodhattok.

Ezekre mutatunk nektek most néhány klassz ötletet. A barátságos szörnyeket és a dinoszauruszokat a gyerekek mindig szeretik, így az első pár kép róluk szól. A Szezám utca is menő téma, bár talán inkább kisebbeknél, erre amúgy nagyon sok ötlet van az interneten, amikből kettőt mutatunk most. Az utolsó képen látható űrhajó pedig biztos sikert jelent, hiszen a gyerekek csípik a kuckókat, így tuti mindenki egyből bele akar majd bújni! Nem akartunk rengeteg képet bezsúfolni ide, de képek nélkül is el lehet képzelni, hogy egy cirkuszos, egy állatkertes, egy cowboyos, egy kalózos,  fiúk esetében robotos, lányok esetében pónis buli garantált elégedettségez okoz. De  a gyerkőcök érdeklődésétől függően akár egy kicsit  tudományos hangvételű buli is jó választás lehet, egyszerűbb kísérletekkel, labor hangulatú dekorációkkal.

A képek forrásai : ez a szörnyes célba-dobóé, ez a színezőé, ez a Szezám utcás tányéré ez pedig a particsákóé, ez a dinós füzéré, ez a dinós figuráké, ez pedig az űrhajóé.

Mi a sok-sok téma közül kiragadtunk kettőt: egy fiúsabbat és egy olyat, amiben mind a fiúk, mind a lányok jól érezhetik magukat.

Fiús témának a legó partit gondoltuk bemutatni. Akár hiszitek, akár nem, erre végeláthatatlanul sok ötlet van a neten. Ez végül is érthető, hiszen a legó sok-sok éve tekintélyes helyet foglal el a gyerekek (és felnőttek? : )) kedvenc játékainak ranglistáján. Ezek közül választottunk néhány képet kedvcsinálónak. Személyes kedvenceink: a legós finomságok és a kreatív színező.

A képek forrásai: ez a befőttesüveges játéké, ez a lego labirintusé, ez a legofejes lufiért, ez a pálcikás nyalánkságé , ez a lego sütié, ez a lego tortáé, ez a legos színezőé, ez a legós szívószálé.

Itt és itt amúgy remek sok jó ötletet találhattok a témában.

Most, hogy kilegóztuk magunkat, térjünk át egy átlagos, nagyjából egyenlő fiú-lány eloszlású zsúr esetére. Mi egy ilyen buli kerettörténetének a Pán Pétert jó ötletnek találjuk, mert mind a fiúk, mind a lányok találnak a mesében számukra szimpatikus karaktereket. A lánykák lehetnek vagány tündérek, a fiúk meg menő kalózok, vagy indiánok. Ehhez is gyűjtöttünk képeket ihletként, íme:

A képek forrásai: ez az üvegbe zárt tündéreké, ez a sapkáké és tündérszárnyaké, ez a Hook-os kampókézé, ez a kincskereső vödöré, ez a fa kincses ládikáké, ez a kampós karikadobósé, ez a kincses térképé, ez pedig a papírcsákóé.

Ennél a témánál is kiemelünk két oldalt: ezt és ezt. Itt álomszép ötleteket találtunk!

Azt hozzáfűznénk, hogy a forrásoldalakon sokszor valószínűleg költséges, és túlzó dolgok is láthatóak, de véleményünk szerint nem ez a fontos, hogy minden apró részlet stimmeljen, hanem a szándék,  és a gyerekek azt szokták értékelni! : )

Reméljük, kedvet kaptatok egy vidám kis gyerekzsúrhoz! Aki nézelődne még ajánljuk a gyerek buli témájú Pinterest oldalunkat, ahol sok egyéb klassz ötletet találtok még a témában!

Jó nézelődést! 🙂

Reklámok

One thought on “tematikus gyerekbulik

  1. Visszajelzés: parti dekor gyerkőcöknek | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s