köszönőajándékok Zsófiék lagziján

Most ismét valami nagyon személyesbe fogunk beavatni Titeket, ráadásul rendhagyó módon ma, szerdán is inspirálunk Titeket. A Ronitól kapott gyűrűhordozó dobozka mellett ugyanis más is készült saját kezűleg a lagzinkra: a köszönőajándékok. Ezek az én műveim voltak, mind a 120-an. : D

Annak idején sokáig keresgéltem, mire olyan ötletet találtam, amit egyedül el tudok készíteni (szegény Roni kapott más feladatot : )), személyes, nem átlagos (mézeskalács monogrammal, amit csak iszonyú bénán bírtam volna elkészíteni), viszont nem is túlságosan rugaszkodik el a hagyományoktól (valamilyen mini levendulás dísz is szóba jött, de annyira sokféle vendégünk volt, hogy egy részük ezt biztos nem értékelte volna annyira, mint amennyi munkát beleöltem volna). Így alakult ki a mécsestartó alapötlete. Most megmutatom, hogy készültek, hátha Ti is kedvet kaptok! Nem muszáj egyébként egyből milliónyit készíteni belőle, kipróbálhatjátok egész egyszerűen a saját lakásotok díszítésére is.

A kellékeket az első képen látjátok:

  • ragasztópisztoly a gyártandó mennyiségnek megfelelő ragasztórúddal,
  • egyszerű üvegmécsesek,
  • a mécsesek magasságának megfelelő szélességű, és a kerületének megfelelő hosszúságú csipke, némi biztonsági rátartással,
  • illatos teamécsesek (mi a dekor színei miatt vaníliásat és rózsásat használtunk, irtó jó illatuk van!),
  • ha csomagolni kell, akkor a mécsesek méretének megfelelő tüll körök vagy négyzetek, illetve raffia szalag – előbbiből 30 x 30 cm-es négyzeteket, utóbbiból kb. 30 cm-es darabokat használtunk.

A további képeken az elkészítés lépéseit követhetitek végig.

Ha megvannak a kellékek, először is vágjátok akkora darabokra a csipkét, hogy legyen átfedés, kicsit hosszabbak legyenek, mint a mécsestartó külső kerülete. Ezt követően a ragasztópisztolyba tegyétek be a ragasztórudat, dugjátok be a konnektorba, hagyjátok felmelegedni (a miénknek nagyjából negyed óra kell), és amikor már működőképes (forró trutyi jön belőle), a csipkét néhány ponton pöttyözzétek meg a ragasztóval, és gyorsan (!) tegyétek fel a mécsestartóra. Szálak lesznek mindenhol, ezekkel kis gyakorlás után el lehet bánni valahogy . : )

Ha saját használatra szánjátok a mécsestartókat, akkor csak tegyétek bele az illatozó mécseseket, és élvezzétek a végeredményt! Ha viszont ajándékba szánjátok, és csomagolni szeretnétek, akkor készítsétek el a címkéket! Ha sokra van szükségetek, érdemesebb valamilyen szép betűtípust kiválasztani, és digitálisan, nyomtatásban és sniccerrel tömegesen darabolva elkészíteni a címkéket, ha viszont csak egy-két darabra van szükség, nagyon szépen lehet tűfilccel rajzolni. : )

Ahogy a következő képen látjátok a végeredményt, mi félfamentes rajzlapot használtunk, mert kicsit retrós a hatása. Ugyanilyen betűtípus és ugyanez a típusú papír megjelent a meghívónkon, a vendégek asztali névkártyáján, az asztalra kihelyezett menü ismertetőn is, így egységes volt a dizájn. Nem muszáj borzasztó magasröptű dizájnt kialakítani, már az egységesség is nagyon hatásos.

Az ötödik fotón már a csomagolási fázist láthatjátok. A raffiát és a tüllt szintén a dekoráció, illetve az egész esküvő stílusához, színeihez mérten választottuk ki, és a a mécsestartó méreteinek megfelelően daraboltuk ezeket. A csomagolásnál hozzáfűztük a raffiához a címkéket. Nektek is azt tanácsoljuk, hogy válasszatok úgy, hogy a színek és az anyagok harmonizáljanak az esküvő egészével, így apró trükkökkel nagyon szép látványt érhettek el.

Végül pedig, tá-dámm! A végeredmény!

És nézzétek csak, ilyenek voltak a köszönőajándékok a természetes környezetükben nagyon szuper fotósunk, Takács Andi gyönyörű fényképein:

(Ennyire nem volt élénk a dekoráció színvilága, inkább fakó bordós rózsaszín volt, hogy ne legyen túl tündérkirálylányos, de a képeken így sokkal szebben mutat. : ))

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s