tengerész stílus – nem csak vízparti nyaralókhoz

Csíkok és vasmacskák – a hónap inspirációja

Elérkeztünk június utolsó péntekéhez, így ma jelentkezünk utoljára a tengerészes témában inspirációs bejegyzéssel – legalábbis ebben a blokkban…: ) Mivel ruhákról, cipőkről és sok-sok kiegészítőről írtunk már az elmúlt hetekben, most kitekintünk a tengerész stílusú lakásdekorációk irányába. Írásunk nem lesz kimerítőnek mondható a témában, de nem is akart az lenne. Viszont talán elég arra, hogy felkeltse az érdeklődéseket és kedvet kapjatok egy kis “csináld magad” hétvégi programhoz, mely kapcsán a lakás vagy csak egy kis szeglete – megújulhat.

Kezdjük néhány varrnivalóval… Egy új függönnyel mindig nagy változást lehet elérni egy helyiség hangulatában, szóval érdemes elgondolkodnunk egy ilyen trükkön, ha valami nagyobb újításra vágytok, de falat festeni azért nem akartok. Egy praktikus, natúr, kevésbé karakteres függönyre jó példa az első képen látható megoldás (innen), a második képen látható függöny megkötő nagyon dekoratív, pláne ilyen színes alapanyagból. Ezt az ötletet itt találtuk, amúgy pedig “monkey fist” ennek a csomónak a neve és itt megnézhetitek, hogyan lehet ilyet készíteni. Ha pedig egy igazi vagány függönyt szeretnétek, akkor a harmadik képen látható nagyon jó választás! Ezt itt találtuk.

Ha már a zsinór használat szóba került : ) érdemes elgondolkodni valami kisebb, egyszerűen kivitelezhető újításon, ami nem nagy költségű és nem igényel lakásátrendezést sem. Erre jó példák az alábbi kis gyűjtemény képei. Az elsőn láthatunk egy tükröt, melynek a  kerete készült zsinórból (innen), majd vázák, tartók sorozata jön különböző zsinór-díszítéssel (innen), végül pedig egy asztali lámpa, melynek a teste lett zsinórral betekerve (innen). Ugye milyen egyszerű fondorlatok ezek? : )

Nem csak mutatós, de praktikus darabok az alábbi képsoron látható, viszonylag egyszerű fogasok is. Az első képen a hajókon használatos bikákból készült akasztó látható (innen), a második képen főként a bálnauszonyos akasztóra hívnánk fel a figyelmeteket, ami véleményünk szerint elég cuki (innen), a harmadikon pedig egy egyszerű, de kedves vasmacska alakú fogas díszeleg (innen).

Fali dekorációként saját készítésű plakátokat is használhatunk erre (is) rengeteg ötlet található az interneten, mi az alábbi kettővel szolgálunk inspirációként. Innen és innen. Valamint vállalkozóbb szelleműeknek ajánljuk a vasmacska alakú hangulatlámpát! Biztosan lehet ilyet venni, de készíteni is! Az elkészítése lehet, hogy kicsit macerás, de a végeredmény szerintünk megéri! Itt találtuk az ötletet.

Jöjjön végezetül pár kedvencünk vegyesen! Egyedi és kedves dísz a bálna alakú könyvtámasz, ez is legyártható otthon is (agyagból, gyurmából, ügyesebbeknek fából). Itt találtuk. A zsinórból készült lépcső fogózkodó (innen) is dizájnos és nagyon egyszerűen kivitelezhető, persze ha nem találjuk biztonságosnak, inkább ne ezt alkalmazzuk, hanem válasszunk valami stabilabb megoldást. Az utolsó képen látható párna pedig  egyenesen hipercuki, tengerészes mivolta pedig a különleges csomó-szerű felépítéséből adódik. Itt találtuk.

Reméljük az e heti kis ízelítőnk meghozta a kedveteket egy kis nyári lakásdekor-újragondoláshoz és tettvággyal telve indultok anyagbeszerző körútra! Legyetek ügyesek! Szép hétvégét!

 

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s