Tweed Run – Csak csajok! élménybeszámoló

Ahogyan arról pár nappal ezelőtt írtunk is, a hétvégén volt a Csak csajok! kerékpáros felvonulás a Tweed Run Budapest szervezésében, ahová a Gombszem Művek mint zsűri volt hivatalos. Zsófi legnagyobb bánatára nem tudott részt venni a programon, így csak én – Roni –  képviseltem a Gombszeműeket. Ezt az élményemet osztanám most meg Veletek.

A szombat nem mondható, hogy nyárias napra virradt volna, így rumos teával indítottuk a késő délelőtt kezdődő zsűri megbeszélést a Pántlikában. Ekkor még elég családias volt a létszám,  de idővel elkezdtek szállingózni a versenyzők, mert hogy ez nem csak egy egyszerű felvonulás volt, hanem egyben verseny is, ahol a lányok retro és veterán kerékpár és hat különböző ruha kategoriában is összemérhették magukat – és kerékpárjukat.

Egy óra körül elkezdődött a próba a flash mobra a Pepita Tánciskola két lelkes tagjának vezetésével, így aki addig fázott, ezután már biztosan ledobhatta a kabátkáját. Kettő után kicsivel elindult a felvonulás is: a Szépművészeti Múzeum előtti rövid fényképezkedés után, az Andrássy úton haladva az Operáig, a Hajós utcán bekanyarodva jutottunk el a Bazilikáig. Ott kivárva egy éppen zajló esküvő végét, a turisták nagy örömére a csajok táncra perdültek és ropták perceken át.

A nagy sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy miután az Andrássy úton visszakerekeztünk a Hősök terére, ott is beiktatunk egy megállót, ahol a lányok újból előadhatják a produkciójukat, hogy az ottani turisták is megcsodálhassák őket. Ez olyannyira jó ötletnek bizonyult, hogy biztatásképpen még a nap is kisütött.

Ezek után mindenki remek hangulatban gurult vissza a Pántlikába, ahol elkezdődhetett a verseny. A kerékpáros zsűri alaposan megszemlélte a kerékpárokat, a csajok pedig felvonultak a bizottság és a közönség előtt, megmutatva ruházatuk stílus szempontjából minden lényeges részletét. Mi, a zsűri aztán összedugtuk a fejünket és viszonylag egységesen, gond nélkül meghoztuk a döntéseket a helyezettekről és a különdíjasokról.

Majd elkezdődött a díjátadás, ahol kategóriánként az első három helyezett részesült díjazásban. Az ajándékokat a szponzorok és a szervezők biztosították, többek között mi is.

Részünkről két neszesszer került felajánlásra jutalomképpen, melyek a rockabilly kategória második és harmadik helyezettjének az ajándékai lettek; a Tweed Run mostani tematikájából ez a stílus áll ugyanis legközelebb hozzánk. Zsófi neszesszerét múlt héten már láthattátok, és az enyémet is megszemlélhetitek még a héten.  Az átadás után a Pepita tánciskola még előadott egy hangulatos kis táncot, ez volt a program utolsó hivatalos pontja.

Én még elköltöttem a vacsorámat a Pántlikában egy Belgrág burger és egy gyömbéres limonádé képében, mindkettő nagyon ízletes volt. A versenyzők és kísérőik közül jó páran, valamint a szervezők, zsűritagok közül is maradt még egy kisebb társaság  beszélgetni a hangulatos lampionlámpa fénye és egy-egy pohár  bor vagy sör mellett.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a rendezvényt! Természetesen nem kötelező beöltözni, de úgy mókásabb a dolog, és versenybe szállni sem muszáj. Ha valaki egyedül érkezne, úgy is nagyon hamar talál magának társaságot, de családi programnak is nagyon klassz ez a rendezvény. Több anya-lánya pár is indult a versenyen, ami szerintem igazán vagány anyukákra és büszke gyerekekre vall.

Ez volt az első Tweed Run Budapest szervezésében zajló rendezvény, amin részt vettem, de csak pozitív élményt gyűjtöttem! Csupa kedves és életvidám emberrel voltam körülvéve, akik a hűvös idő ellenére is remekül tudták érezni magukat, és persze láttam sok szép biciklit és a zöldellő Városligetet, ettem is egy jót, nem is tudom mit mondhatnék még : )

Én csak egy pár fotót készítettem, de mivel volt fotó- és videoverseny, rengeteg anyag készült, amit a  Tweed Run Budapest Facebook oldalán meg is tekinthettek!

Remélem kedvet kaptatok ti is, ősszel találkozunk ott! : )

Reklámok

One thought on “Tweed Run – Csak csajok! élménybeszámoló

  1. Visszajelzés: bringázz a nyárba! | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s