Tweed Run – Csak csajok!

Ahogy tegnap is írtuk, felkértek minket szponzornak és zsűrinek egy hétvégi eseményen, ami nem más, mint a  magyarországi Tweed Run nevű szerveződés Csak Csajok programja. Tegnap ugyan pár mondatban írtunk a dologról, de úgy gondoltuk, hogy szentelünk inkább egy egész bejegyzést az eseménynek! : )

Aki nem hallott még erről, azoknak elmondjuk, hogy Tweed Run egyfajta kerékpáros felvonulás, melynek a lényege, hogy a résztvevők lehetőség szerint klasszikus, vintage kerékpárokon, tweed ruházatban biciklizgetnek le-föl a városban. (A tweed anyag egyébként egy tartós, szőtt gyapjú anyag, zakókat, kosztümöket készítenek belőle elsősorban.) Ez a megmozdulás az északi-tengeri szigetországokból származik, hiszen ennek a ruházatnak első sorban az Egyesült királyságban és Írországban volt hagyománya. Ez ugyanis a felsőbb osztályok közkedvelt country ruházata volt, előszeretettel viselték vadászathoz, golfozáshoz és kerékpározáshoz a tartóssága miatt. Nagy múltú angol és amerikai földbirtokos családokban 2000. után is szokás volt a nagyszülőktől megörökölt tweed zakók viselése. Nem is csoda, hiszen jól mutatnak! : )

Bár korábban is voltak Észak-Angliában ilyesmi témájú felvonulások, az első Tweed Run-t 2009-ben szervezték meg Londonban, – hol máshol. Azóta rengeteg amerikai államban, és sok európai országban is divat lett a Tweed Run, például Ausztriában, Hollandiában, Svédországban, Olaszországban, Franciaországban, sőt tőlünk keletebbre is: Oroszországban és Japánban is.

A kis kitérő után visszakanyarodunk a lényeghez: most szombaton, azaz május 31-én, lesz a magyarországi Tweed Run szervezésében egy Csak csajok nevű felvonulás, ahová kerékpárral érdemes érkezni, és a vállalkozóbb szellemű lányok több stílusból választva, stílusonként külön-külön, versenyezhetnek a legjobb megjelenés díjáért. A stílusok az alábbiak: Flapper, Gatsby, Pin-up, Rockabilly, Art deco, Provence. Ezekről többet is olvashattok a Tweed Run Facebook oldalán.

A részletes programot szintén megtaláljátok ott, de nagy vonalakban úgy néz ki a délután, hogy a Városligetben a Pántlikától, 14:00 óra magasságában indul egy biciklis felvonulás, ami közben párszor lesznek rövidebb pihenők, mely lehetőséget adnak például fotózásra : ), lesz flashmob a Bazilika előtt (ennek begyakorlására van lehetőség 12:30-tól a Pántlikánál), majd visszaérkezés a kiindulási pontra. Itt 16:00-tól a versenyző hölgyek zsűrizése következik 18:00 óráig, utána pedig jön az eredményhirdetés, 19:00 órától pedig táncbemutatók a Pepita Táncközösségnek előadásában.

Valamint lesz fotó- és videóverseny, ennek is a Facebookon tudtok utánanézni.

Gyertek minél többen nézelődni, versenyezni, rockabilly zenét hallgatni! : )

Találkozunk szombaton a Pántlikánál!

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s