tároljunk vidáman!

Mini manók örömei – a hónap inspirációja

Újra péntek van, tehát újra itt az inspirálás ideje!

Mára olyasmivel készültünk, ami mind a gyerekek életét, mind a felnőttek gyermekekkel való együttélését megkönnyítheti, mert a rendszerezésről, tárolásról fogunk nektek ötletes és praktikus elgondolásokat felsorakoztatni. Szó lesz otthoni és hordozható tárolásról, komolyabb és komolytalanabb tárolókról is.

Kezdésnek két nagyon praktikus tárolási megoldást mutatunk, amik közül az első kettőt autóban, illetve ágy szélén tudtok alkalmazni. Az első módszerrel megoldódik az a probléma, amikor a kisiskolás gyermek nyúzza a volán mögött ülő anyut a hátsó ülésről, hogy varázsolja elő neki a komplett temperakészletet. Így elég csak szépen bepakolni vész esetére a reggelre maradt házi feladatok kellékeit, és a teljes szett a rendelkezésre áll majd a gyerek számára, hogy a kanyargós, kátyús úton szétfolyassa a vízfestéket a hátsó ülésen. : D Az ágy szélén lévő tárolóba meg minden olyan pihe-puha plüsst be lehet gyömöszölni, ami a gyermeket a legnyugtalanabb éjszakán is simán álomba ringatja, így a szülőknek picivel több esélyük lesz pihenni. Hát nem csábító? : )

A következő blokkban olyan tárolókat mutatunk, amelyekben óvodai, iskolai művészkedéshez lehet rendszerezett módon tartani a különböző kellékeket. Az első két képen varrott dolgokat láttok, a második kettő más alapanyagokból készült, így minden szülő a maga ambícióinak megfelelően választhat. Külön szeretjük azokat a megoldásokat, ahol valamilyen kidobásra szánt, de rendesen megtisztítható dolgot élesztenek újra, és ezt az itt felsorolt négy példa 75%-ában sikerült teljesíteni. : ) Az első egy összegöngyölhető textil tartó a kreatív kellékeknek, amibe a gyerek leckefüzete meg ellenőrzője is befér (ha egyáltalán még létezik ilyen). A farmer tartó elég masszív példány, jó sok zsebbel, így a kellékeket szuper jól lehet rendszerezni. Ha önmagában mégsem lenne elég stabil, akkor némi beépített kartonnal vagy vékony műanyag lappal (mint régen az alátét volt sulis korunkban) már dőlésbiztossá lehet tenni. Az állatkákkal ellátott befőttes üvegekhez szintén nem kell gyakorló iparművésznek lenni, egy kis festék és ragasztó, és máris kész a tehenes meg pacis üveg a különböző kellékeknek. A különböző színű, eltérő állatoknak a felhasználóbarát voltuk miatt van jelentőségük: a gyerkőc a második használat után már csukott szemmel is jó cuccot fog jó helyre beszórni, még akkor is, ha iszonyúan elmélyül az alkotásban. : ) A negyedik képen pedig (na, kitaláltátok?) samponos vagy tusfürdős flakonból készített tartókat láttok, a leírást hozzá itt tudjátok megnézni. Ilyen cuccokkal még vidámabb lett volna a gyerekkorunk, az biztos. : )

Mutatunk még két aranyos ötletet, amiket nem nagyon tudunk besorolni semelyik kategóriába. A ruhák tárolása ilyen akasztókon biztos, hogy gördülékenyebben megy majd, már el is felejthetitek a jobb esetben az előszobában lehajigált kabátokat és pulcsikat! : ) És ha megfigyelitek, ennek az elkészítése sem egy ördöngősség. Vegyetek néhány nagyon egyszerű színes fogast, és a színüknek megfelelően készítsetek vagy nyomtassatok alájuk farkincával rendelkező állatkákat hátul nézetből, amiket közvetlenül a falra erősítetek. Ha viszonylag ellenálló papírt választotok, aminek fényes a felülete, és vízben nem oldható festékanyagot használtok, akkor az olvadozó hóval kibélelt kapucnik sem fognak majd ki a műveteken. Van még egy akasztós ötlet is innen, ami szintén állatos, de itt nem csak felfestve vannak az állatok, hanem bizony igaziak is! : ) A forrásoldalon az elkészítés menetét is lépésről-lépésre végig követhetitek! Ha már játékfiguráknál tartunk, akkor a fentebb látható befőttes üveges, és a fogas ötleten kívül van ég egy zseniális ötlet, ami a harmadik képen látható: egy tükör, aminek a keretére a gyerkőc hőn szeretett, de már nem használt játékai vannak felragasztva. Takarítani mondjuk nem olyan egyszerű, de annál látványosabb, személyesebb, és az idő előrehaladtával egyre részletgazdagabbá nő! Itt találtuk az ötletet.

A végére hagytuk a személyes kedvencünket. : ) Drogériákban árulnak erősebb papírból készült zsepitartókat, amikből egyenként lehet kicibálni a zsebkendőket. Ha kifogyott valamelyik vidám mintájú darab, máris itt a megfejtés, hogy mit lehet belőle készíteni, nem is annyira nagy munkával. Ez az a darab, amit még felnőttként is minden további nélkül szívesen kipróbálnánk az első adandó alkalommal, amikor bulit tartunk otthon. : )

Ha még emlékeztek, az idei januári inspirációs bejegyzéseinkben szintén praktikus és dizájnos tárolási ötleteket mutatunk, csak ott az újrahasznosítás is fő szempont volt a különböző tartók kiválasztásakor. Így ha a maibejegyzésünk nyomán kedvet kaptatok a dolgaitok tárolásának megreformálásához, akkor nézzétek meg a januári inspirációs bejegyzéseinket is, hátha ott is találtok valami kedvetekre valót! : )

Ne feledjétek, e hét vasárnap gyermeknap! Kérünk beszámolót a Facebook oldalunkra, hogy Ti mit készítettetek a gyerkőcöknek! : )

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s