orgona ága, barackfa virága

Húsvét és tavasz – a hónap inspirációja

Épp, hogy elmúlt a Húsvét, máris újabb tavaszi ünnep közeleg, ez nem más, mint az Anyák napja. Éppen ezért ezekben a hetekben mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy az Anyukák és Nagymamák kedvébe járhassunk.

Első Anyák napi bejegyzésünkben csoportosítva mutatjuk meg Nektek az interneten összegyűjtött, változatos technikákkal megvalósítható ötletek közül azokat, amelyeket a legszimpatikusabbnak találtunk.

Ha gyerekekkel együtt készültök a női felmenők megünneplésére, arra az esetre alkalmasak lehetnek a festéses módszerek, néhány egyszerű kiegészítő eszköz bevetésével. Például ilyen cuki virágokat készíthettek (az ötletek innen és innen származnak):

Ha használati tárggyal szeretnétek meglepni Anyut vagy valamelyik Nagyit, akkor villanthattok valamit ezek közül. A fényképezőgép pántjának az útmutatóját itt, a kulcstartó leírását itt találtuk. A pánt díszítéséhez hozzáfűznénk még annyit, hogy ezt a technikát például egy nagyon vagány, nyárias, hevederből készült öv esetén is alkalmazhatjátok, a rövidáru boltokban tudtok hevedert és csatot is venni, és ennek sem túl bonyolult az elkészítése, így ez az ötlet mindjárt meg is duplázódott. : )

Ha dísztárgy készítésében gondolkodtok, de még nincs konkrét elképzelésetek, arra az esetre talán a legszemélyesebb ajándékként a fényképet ajánljuk. Ha rólatok készült, tágabb körű családi, vagy éppen Anyuval, illetve Nagyival közös fényképet adtok át, attól mindig meghatódnak az Anyák napi ünnepeltek. Ilyen például a képkeretezős leporellós megoldás, amit itt és a fotós faldísz, amit itt találtunk. A második változaton lévő hablatyot nyilván adaptáljátok saját nyelvre, illetve szövegre… : )

Ha már a díszítésnél tartunk, meglephetitek a családot Anyák napján egy családi ebéddel – hogy legalább ezen az ünnepen ne ő főzzön –, és egy nagyon szép dekorációval az ebédlőasztalnál. Nem kell feltétlenül nagyon elegáns verziókban gondolkodni, lehet az vidám is (ezt a kombinációt itt találtuk):

Ha a ragasztós, festős, varrós és egyéb hasonló dolgoktól a hideg is kiráz, akkor sem kell lemondanotok a saját készítésű ajándékokról. Az Anyukák és a Nagyik nagyon szoktak ám örülni az s.k. előállított lekvároknak, likőröknek, bonbonoknak és csuda finom kekszeknek is, amik a szokásos napi étkezésekhez képest különleges élményt nyújtanak. Ajánljuk erre a hazai és nemzetközi gasztro oldalakat, pl. az Apróséfet, a Nosalty-t és Stahl Juci oldalát, meg még millió másikat… : ) Az ír krémlikőrös képet a recepttel együtt az Apróséf oldalon találtuk, hmm…!

Ha marad még időtök ügyködni, vagy inkább kész ajándékot vettetek, és azt szeretnétek valamilyen kézzel készített aprósággal együtt átadni, akkor összedobhattok egy cuki virágos üdvözlőkártyát, vagy egy olyan képeslapot, ahol az érintett felmenő nevét betűzitek ki, és nagyon kedves dolgokat írtok a vízszintes sorokba. Esetleg saját dizájnnal összeállíthattok egy kuponfüzetet, abszolút személyre szabott tartalommal (pl. meghívlak egy jóféle fagyira, kigyomlálom nálad a kertet, főzök egy különleges vacsit, elmegyünk együtt úszni stb.). Mivel mostanában eléggé felkapott ötlet a kuponfüzet készítése, vigyázzatok arra, hogy tényleg legyen specifikus a tartalma, és minél egyedibben készítsétek el. Ha olyan dolgokkal teszitek tele, amiről tudjátok, hogy Anya vagy Nagymami nagyon vágyik rá, akkor sokkal nagyobb az öröm, mintha átlagos dolgokat találna benne.

Nos, megtetszett valamelyik ötlet?

Akkor ne legyetek restek, lássatok egyből munkához, hiszen az Anyukák azok, akiknek így sem lehetünk elég hálásak az értünk tett erőfeszítéseikért!

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s