Húsvéti ajándék ötletelés

Húsvét és tavasz – a hónap inspirációja

Elérkezett húsvét hétvégéje. Ha már felvérteztétek magatokat mindenféle finomség receptjével, és a lakást is kidekoráltátok, akkor a hétvégén még pont jut időtök elkészíteni egy-egy jelképes kis ajándékot a szerettetieknek. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, ugyanis az eheti  inspirációs bejegyzésünkben egyrészt könnyen kivitelezhető, apró ajándékok csomagolására mutatunk ötleteket, másrészt gyerekekkel együtt elkészíthető húsvéti ajándékokat, díszeket sorakoztatunk fel.

Első körben különböző nyulas csomagolásmódokat, ajándékkártyákat mutatunk Nektek. Az első képen egy hajtogatható nyusziej látható, ami szerintünk jól szolgálhat  ajándékkísérőként, de önmagában, vagy kisebb-nagyobb társakkal díszként is. A képet itt találtuk és van útmutató is a hajtogatáshoz. A második képen szintén egy nyuszi(feje)t láthattok, ebbe azonban bele lehet csomagolni apróságokat (cukorka, csoki, apró ékszer, pénz, stb…). Az ötlet innen van, és találtok hozzá leírást is. A harmadik képen látható nyulak elkészítéséhez szintén origamizni kell, de megéri, hiszen elég aranyos a végeredmény. Az ötlet innen van, és itt is van leírás is. A negyedik képen egy nagyon egyszerű, mégis ötletes csomagolási módot láthattok. Mi nem is magyarázzuk, de a leírást itt megtalálhatjátok. Az utolsóelőtti kép szép, ízléses ajándékkísérő kártyákat, képeslapokat mutat be. Ezek elkészítése sem bonyolult, a végeredmény  mégis vetekszik a boltban kapható, drága képeslapokkal. Az ötletet itt találtuk. Végül elérkeztünk az első nblokk utolsó képéig, melyen egy nyuszi mintás zsákot láthattok, a pláne benne az, hogy a zsák előről és hátulról is egy nyuszkót ábrázol, és a hátsó oldalon a nyuszi farkincája egy pom-pomból van. Az ötlet jó, és kivitelezni sem olyan nehéz. Ezt a képet itt találtuk, és leírás is van a kis zsák elkészítéséhez.

Második körben pedig azok a kreatív ötletek jönnek, amelyeket gyerekekkel együtt, közös programk keretében is elkészíthetünk. Az első képen egy nyuszifigura látható, amit wc papír gurigából, tojásból, egy kis darab kartonból és némi dekorációs anyagból elkészíthetünk. Ezt a képet itt találtuk. A következő ötlet szerintünk nagyon cuki: sárga festékes ujjlenyomatok vannak kiscsibévé kiegészítve, hát nem aranyos?  Egy ilyen ajándékkártyának ki nem örülne a családban?!  Az ötlet innen van. A harmadik képen egy nyuszifej alakú, nagyobb tartó látható,az elkészítési leírást itt megtaláljátok, az eredeti képpel együtt. Egy ilyenben biztosan szívesen őrizgetik a csemeték a húsvét alkalmából zsákmányolt édességeket és egyéb kincseket. A negyedik képen látható nyuszi dísz, egy felfordított műanyagbohárból és néhány kiegészítőből készült, ehhez is van leírás, bár igazán nem is  kell, igaz? Ezt itt találtuk. Jó ötlet lehet, ha olyan képeslapokat készítünk a család, barátok részére, amire – ha kicsi még a csemete -, mi rajzoljuk fel a mintát, gyerkőcünk pedig kiszínezi. Ha nem lenne ötletetek nyuszi figurákra, akkor az ötödik képen látható jópofa mintákról tudtok lesni… : ) A kép eredteileg innen van. Végezetül pedig egy, a négyes képen lévő ötlethez hasonló ötletet láthattok, csak itt nem kell felfordítani a papír/műanyag poharakat, hanem rendesen állva kell átalakítani őket nyuszivá vagy csibévé, ilyenformán ők is jó szolgálatot teszenk édességtárolóként. Az ötlet innen van.

Most több ötletet nem emelünk ki a gyűjteményünkből, –  amit a Pinterestes húsvéti oldalunkon bármikor megtekinthettek -, reméljük ezek között is találtatok olyat, aminek az elkészítésére jut még esetleg időtök a sonkafőzés és a porszívózás között… : )
Jó készülődést és természetesen boldog húsvétot kívánunk! : )

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s