Vidám húsvéti dekorációs ötletek

Húsvét és tavasz – a hónap inspirációja

Múlt héten mindenéle húsvéti hangulatú, ehető látványosságg-ötlettel készültünk, ma a pedig a környezetünk feldíszítésére szolgáló, ünnepi dekorációs ötletekkel árasztunk el benneteket. Aki szereti az évszakokhoz és az ünnepekhez illően kidekorálni az otthonát, biztos talál pár jó ötletet a minigyűjteményünkben!

Az első képmozaikon pár asztaldíszítési lehetőséget mutatunk Nektek. Az első kis képen egy abrosz látható nyuszi nyomatokkal, úgy hogy a nyuszik farkincáját egy-egy pom-pom képezi. Ezt az ötletet itt találtuk, az elkészítés leírásával együtt. (A pompom készítést egyszer mi is megmutattuk ám, szóval ha az nem megy, azt is megnézhetitek itt.) A második képen egyszerű, de mókás nyuszis ültetőkártyákat láthatóak, ezt nem is magyarázzuk, ez innen van. A harmadik képen egy tojás mintás azstalterítő látható. Az eredeti ötlet és leírás – innen – úgy mutatja, hogy a tojás formákat rá kell ragazstani az abroszra, de szerintünk az eredmény a tavalyi, húsvéti szezonban bemutatott nyomdázós módszerrel könnyebben elérhető, sőt akár sima krumpli nyomdával is. A képsort egy nyuszifej formájú textilszalvéta zárja, innen van a kép és természetesen a hajtogatási metódust is megtaláljátok a belinkelt honlapon.

Helyes dekorációkat készíthetünk tojások fejhasználásával is, íme néhány ötlet:

Az első képen látható apró csokor nem igényel sem túl sok munkát, sem nagy kézügyességet, hiszen az egész dísz elkészítése annyiból áll, hogy egy tojástartóba helyezett, tetején feltört tojásba vizet töltünk és pár szál rövid virágot helyezünk. Ezt a képet itt találtuk. A második ötlet már kicsit macerásabb, de azért annak az elkészítése sem egy nagy ördöngösség. Itt találtuk a képet. A harmadik képen pedig egy kisméretű barkakoszorú látható tojásokkal. Ez is egy egyszerű, visszafogott dísz de nagyon helyes. A kép innen van.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön pár felakasztható dekorácisó ötlet.
Az első ezek közül egy nyuszis-zászlós füzér, az eredeti képet és az elkészítési metódust itt nézhetitek meg. A második képen egy egyszerű füzért láthattok: különböző árnyalatú papírból kivágott nyuszik vannak egy zsinórra vagy cérnára fűzve. A nyulak kivágása pepecselős munka lehet, de válasszatok egyszerű nyuszi formát… : ) A kép egyébként  innen van. Aztán jöjjön egy húsvéti koszorú galyakkal és tojásokkal innen, és egy nyúl formájú ajtódísz barkából innen. Mindkét dísz nagyon látványos, nem de?

Ezzel mára be is fejztük az inspirálásotokat, de aki szívesen nézelődne még tovább az kattintson ide, hogy eljusson a Pinterestes húsvéti ötleteket fesorakoztató mappánkig, ahol még több kedves, kreatív húsvéti ötletre bukkanhat!
Jó hétvégét és jó húsvéti készülődést kívánunk! : )

 

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s