esküvői dekoráció #2

Ötletek a nagy naphoz – a hónap inspirációja

Ahogy múlt héten ígértük, ezen a héten még dekoros bejegyzéssel jelentkezünk.

Előzőleg nagy vonalakban átvettük, hogy egy esküvő helyszínének dekorációja miből áll, ma pedig mutatunk olyan díszeket, amit ti is elkészíthettek dekorációként, ha úgy alakul, hogy a saját esküvőtök, vagy egyéb számotokra kedves ember esküvőjének dekorációját kell megvalósítani. De akik épp nem érintettek semmilyen oldalról esküvőszervezéssel, talán azoknak is tudunk pár jó ötletet mutatni lakás vagy buli dekoráció téren.

Kezdjük a sort pár lógatható dísszel. A szívecskékből készített füzér, esetleg egy egész füzér függöny nagyon dekoratív és remek fotóháttér is. ragasztással, fűzéssel, varrással is elkészíthető, akár hulladéknak szánt  színes magazinokból is. Az ötlet innen van. A harmonikaszerűen hajtogatott, kör alakú dísz elkészítése nagyon gyors, és többféle, vidám színeket használva, különböző méretű díszeket készítve vidám hangulatot lehet elérni velük. Az ötletet, és az elkészítés leírását itt találtuk. A szürke-sárga papírzászlós dísz az egyik legegyszerűbb a bemutatottak közül, hiszen csak színes papír, madzag és egy lyukasztó kell hozzá, ezt itt találtuk. A zászlós dísz eggyel bonyolultabb formája a textilből készített, festett dísz, de azért ennek az elkészítése sem igényel speciális tehetséget. A szívecskés zászlós kép forrása ez. A színesre festett levelek csak úgy szétszórva is jól mutatnak, egymáshoz rögzítve füzérként meg pláne! A képet és a készítési útmutatásokat itt találtuk. Az utolsó képen látható virágokból készített betű dísz elkészítése nem bonyolult, legfeljebb időigényes. Ami kell hozzá, az egy darab oázis (száraz tűzőhab), virágok, és türelem : ) A képet itt találtuk.

Asztaldíszként szolgáló dekorációként az alábbi egyszerűen elkészíthető ötleteket gyűjtöttük össze:

A nagy képen látható egyedi vázák egyszerű – például üdítős, szörpös – üvegek színes cellux és mintás papír díszítéssel. Ez innen van. A poharakba helyezett virágok nagyon egyszerűek, de pont ettől szépek. Itt találtuk a képet.

A mécseses asztaldísz elkészítése szintén pofon egyszerű, a befőttesüvegek nyakára kell csak valamilyen egyszerű díszítést kitalálnunk (például valameilyen szalagot). A kép innen van. A tobozos dísz pedig szerintünk nagyon aranyos. A képen tortadíszként funkcionál, de szerintünk asztaldísznek is zseniális. Ezt itt találtuk.

Végül pedig mutatunk pár olyan dekorációs ötletet, amivel tényleg személyesebbé lehet tenni egy esküvőt. Erre természetesen a legalkalmasabb a fényképek használata. A lenti képek között látható fatörzses-képkeretes ötlet (innen) jól mutat és praktikus is, hiszen a rokonoknak is betekintést engednek az új családtag korábbi életébe. Dekorációként és egyben programként is szolgál, ha egy központi helyre elhelyezünk egy olyan alkalmatosságot, aminek a segítségével a vendégek jókívánságokat, tanácsokat, üzeneteket hagyhatnak a párnak. Erre jó lehet egy nagy, feldíszített doboz vagy üveg, de az üzenetek felcsíptetve is jól mutathatnak. Erre láthattok péladként képeket lent innen és innen. Ami még kedves és szórakoztató ötlet, hogy valamire fel van akasztva kis cetliken az összes meghívott neve egyenként/vagy páronként, és mindenkinek le kell cserélnie a cetlit egy fotóra, amit a helyszínen kell elkészíteni egy polaroid géppel. Az ezt mutató képet itt találtuk. A legvégére maradt az egyik személyes kedvencünk, az a képkészítési mód, amit szintén láthattok a képek között is: az összes vendég ujjlenyomatából álló, falra is kitehető kép. Ugye milyen aranyos ötlet? : ) Erre itt bukkantunk.

Mára abba is hagyjuk az ötletelést, de aki még szívesen nézegetne inspiráló képeket a témában, annak ajánljuk az esküvői ötleteket tartalmazó pinterest mappánkat!
Jó nézelődést és jó pihenést kívánunk a hétvégére! : )

 

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s