esküvői dekorációk #1

Ötletek a nagy naphoz – a hónap inspirációja

A mai és a jövőhét pénteki bejegyzéseinket különféle esküvői dekorációk bemutatásának szenteljük. Tehát két részben tárgyaljuk a témát, mert ahogy az esküvői kiegészítők téma is óriási volt, az is az, és pontosan ezért, nem is szaporítjuk a szót, egyből a lovak közé csapunk!

Amikor egy esküvő megszervezésekor a dekorációról kell dönteni, a házasulandó párnak először az esküvő stílusát kell kiválasztania a helyszínhez és saját stílusukhoz igazodva. Erre hivatásos dekorosokat is lehet alkalmazni, de az ember – kellő segítőkész rokonnal és ismerőssel az oldalán, – maga is elkészítheti a helyszín dekorációját. Ezen a vonalon maradva végigveszünk pár alap dolgot, amit át kell gondolnotok, ha magatoknak intézitek a helyszín dekorálását.

A választott helyszínen a vendégeknek (korosztályok, a menyasszony és a vőlegény rokonainak aránya, közelebbi,távolabbi ismerősök aránya, stb…) és a programoknak (svédasztalos ellátás, buli, zenekar stb…) megfelelően kell kigondolni az asztalok elrendezését. Már ez sem feltétlenül egyszerű, hát még az ültetésrend kitalálása. De ezekhez mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű praktikát itt. Valamint azoknak, akik el akarnak mélyülni az megfelelő ülésrend kialakításában, nekik itt van egy kis segítség – angolul – az ültetésrendről.

Ha már megvan az asztalok elrendezése és az ülésrend, jöhet az asztalok és székek dekorálásának kérdésköre. Az asztalokat lehet abrosszal és/vagy asztali futóval borítani, és utána jöhetnek az egyéb díszítőelemek.

A képeket itt, itt és itt találtuk.

A székek díszítése történhet székszoknyával, vagy egyszerű masnikkal, vagy bármi személyes üzenetet hordozó díszítéssel. A képek innen, innen, innen és innen vannak.

Át kell gondolni, hogy milyen dekorációs elemek illenek az esküvő stílusához, és mivel lehet kellően ünnepélyessé tenni az asztalokat és a székeket. A főasztalt általában ki szokás emelni a többi közül, ahogy az ifjú pár székeit is máshogy díszítik, mint a többi vendégét. Díszítésként számtalan dolgot felhasználhatunk: élő- és/vagy szárított virágokat, faágakat, leveleket, tobozokat, kagylókat, mécseseket, gyertyákat, gyöngyöket, különféle gömböket, golyókat, papírból hajtogatott díszeket, anyagból készült dekorációkat.

Íme pár nyáriasabb ötlet inneninnen, innen és pár ősziesebb-téliesebb  inneninnen és innen.

De nem csak az asztalokat, hanem a falakat, a mennyezetet is szokás díszíteni (lampionokkal, lufikkal, szalagokkal, textilből készült leplekkel, girlandokkal), és nem utolsó sorban a fénytechnikára is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen a fényforrások milyensége határozza a terem/helyszín hangulatát. (Vakító fehérség, színes fények, félhomály, gyertyafény, stb…) A hangulatfényekkel kapcsolatban egyébként volt egy téli bejegyzésünk, abból is lehet ám ötletet meríteni. : ) Ebből a műfajból nekünk ezek voltak a kedvenc megoldásaink:

A pamacsok innen, a kör alakú, hajtogatott díszek innen, a faágas, gömblámpás ötlet innen, a gerendákról gerendákra futó szalagok ötlete innen van. Itt pedig találtok még ötleteket mindenféle papírdíszekre, itt pedig falról, plafonról (erről-arról) lelógatható díszekre.

A helyszín és az időpont logikus módon nagyban befolyásolja a használható dekorációs elemeket, hiszen nem mindegy, hogy szabadtéri nyári vagy egy téli beltéri esküvő dekorációját kell megterveznünk. Persze vannak olyan ötletek, amelyek kint is, bent is jól mutatnak, de mutatunk pár specifikus inspirációt nyári, kültéri esküvőhöz, illetve téli esküvőhőhöz is.

A nyári sátras kép innen, a leddel körbefont fatörzses innen, a gyertyás képek innen és innen és innen, a hópelyhes papírdíszes pedig innen van.

Most nem is traktálunk tovább benneteket. Reméljük, hogy találtatok nektek tetsző ötleteket a képek között vagy a különböző forrás oldalakon. Érdemes ám alaposabban körülnézni rajtuk, mert az inspirációk száma konvergál a végtelenbe, így nem tudtunk mindent kitenni ide, ami tetszett.

Erről jut eszembe, hogy a pinterest oldalunkat is érdemes nézegetnetek, mert ott is van egy esküvői témájú mappánk, ahova minden szép és jó ötlet amit találunk, begyűjtük!

1 thought on “esküvői dekorációk #1

  1. Visszajelzés: forgók a kiságy fölé | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s