esküvői kiegészítők #2

Ötletek a nagy naphoz – a hónap inspirációja

A múlt pénteki bejegyzésünkben beharangoztuk az esküvői kiegészítők egész csapatát, azonban nem akartuk az egész témát egyben rátok zúdítani, így ma fogadjátok szeretettel azokat a kiegészítőket, amik a múltheti bejegyzésből kimaradtak: a menyasszonyi csokrokat és a gyűrűpárnákat.

Beszéljünk először a menyasszonyi csokrokról egy kicsit. A menyasszonyi csokor az, ami a ruhán és az ékszereken kívül viszonylag hosszú ideig a menyasszonyt ékesíti, ezért érdemes a menyasszonynak az egyéniségéhez, a ruhájához, illetve az esküvő stílusához igazodva csokrot választani. Ne feledjük el azt sem, hogy pont azért, mert sokáig a menyasszonynál van a csokor, nem érdemes óriási bokrétát választani, mert egy idő után nehéz lesz fogni… : )
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a menyasszonyi csokrok legelterjedtebb formája a kerek alakú csokor, de a hosszúkásabb, a kézből leomló csokrok is elterjedtek. Lehet lazább, természetesebb, és szorosabb, elegánsabb csokrot választani. Összeválogathatunk különböző virágokat, de az egyfajta virágból álló csokrok is szépek. Erre láthattok példákat az alábbi képeken:

Az orchideás, leomló csokrot itt találtuk, a kerek halványlilás csokrot itt, a csak fehér fréziából álló csokrot itt, a vegyes csokrot itta tömött elegánsabbat itt, a saját készítésű,lazán kötött csokrot pedig itt leltük.
Egyébként az idei tavasz divat színei részben pasztell színek: világoskék, világos levendula, galambszürke, homokszín és a fakó zöld, részben pedig élénk színek:  frézia sárga,a narancs és a piros egy-egy árnyalata, egy erős, meleg lila, valamint a kéknek a királykékhez hasonló árnyalata. Ez természetesen a virágcsokor trendekben is visszaköszön, és még ha nem is adunk annyira ezekre a dolgokra, ötletet meríteni ezek is tökéletesek:

A képeket igyekeztünk úgy kiválasztani és elnevezni, hogy a Pantone-nál megjelent 2014-es tavaszi divatszíneket mutassák be. A narancsszínű csokor innen, halvány rózsaszínes-gyöngyikés innen, a mezei virágos-kalászos innen, a lilás csokor innen, a fakó zöld színeket hazsnáló csokor innen, az élénk citromsárga innen, a kékes pedig innen.
A csokrok formáiról  és egyéb különleges csokrokról itt olvashattok részletesebben.

Végül jöjjenek a gyűrűpárnák.
Ennek a tárgynak elég fontos és nemes szerepe van az esküvőn, hiszen ezen helyezik el  a házasságkötés előtt a gyűrűket, és a gyűrűk egészen a felhúzásáig ezen díszelegnek. Természetesen úgy a szép, ha a párna illik a pár által viselt ruhákhoz, vagy ha nem textilből készül, akkor passzol a helyszín dekorációjához, vagy valami egyedi, a párra jellemző személyes üzenetet hordoz. Ilyeneket lehet esküvői szalonokban vásárolni, de ha belegondolunk, hogy milyen egyszerű dologról van szó, klassz dolog saját kezűleg elkészíteni, arról nem is beszélve, hogy olcsóbb is, mintha vennénk egyet. Mutatunk pár ötletet hagyományos gyűrűpárnákra:

A naptáras ötlet innen, a virágos-csipkés ötlet innen, a csipkés-gyöngyös innen, a csipkés  zsineges innen van,  a szatén anyagú, csipkés Zsófi saját munkája, a filc szíves pedig innen van.
A párnák után a rendhagyóbb ötletek következnek, méghozzá kis dobozok, tartók. Ahogy a képeken látjátok, erre is vannak egyszerűbb és több munkát igénylő megoldások.

A kis könyves ötletet itt, a kis fadobozos ötletet itt, a rekeszes fadobozos ötletet itt, a fatörzs-dobozos ötletet pedig itt találtuk.
Végül pedig egy kedves ötlet, ami nem is annyira a gyűrűpárna milyensége miatt különleges, hanem a hordozója miatt. (A képek forrásai ez és ez.)

Reméljük, hogy tudtunk Nektek mutatni – ha nem is teljesen új dolgokat, de – szép és inspiráló ötleteket ma is!
Szép hétvégét! : )

2 thoughts on “esküvői kiegészítők #2

  1. Visszajelzés: esküvői szorgoskodás: gyűrűtartó doboz | Gombszem

  2. Visszajelzés: gyűrűpárna Lindának | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s