esküvői kiegészítők #1

Ötletek a nagy naphoz – a hónap inspirációja

A menyasszonyi ruha lehetséges változatai után ma az ahhoz kapcsolódó kiegészítők következnek.

A menyasszonynak ugyanis nem csak a ruhájáról kell gondoskodnia a nagy napon: a viseletéhez tartoznak az ékszerek, a hajdísz, a fátyol, a kesztyű, a cipő, a harisnya és a harisnyakötő, a szütyőke, továbbá a csokor és a gyűrűpárna is. A legfontosabb: csakúgy, mint az esküvő egészének stílusvilágát tekintve, a menyasszony viseletét illetően is nagyon fontos az összhang.

Ha megvan a ruha, az első, amit kiválaszthatunk, a fátyol lesz. A fátyol nagyon szimbolikus viselet: azokat a korokat idézi, amikor a vőlegény az esküvőjén látta meg először élete asszonyát. Ez most már elég idejét múltnak tűnik, ugyanakkor a fátyol viselése máig megmaradt. Van, aki a hagyományos, hosszú fátylat részesíti előnyben, van, aki a rövidebb, inkább vintage stílusút, és van, aki a fátyol helyett látványosabb hajdíszt választ. Van, aki meg abszolút nem visel fátylat az esküvőjén, hanem a frizuráját díszíti fel halvány színű vagy fehér virágokkal. Az összhangot a fátyol, illetve a hajdísz esetében a ruha színével és díszítő elemeivel lehet megteremteni, amely utóbbiak egyébként nem árt, ha a menyasszonyi ékszerekkel is harmonizálnak (lásd később). Ilyen díszítő elemek például a strasszok, a gyöngyök, a varrott virágok vagy a csipke.

Ha már a hajdíszeknél tartunk, hogy hűek legyünk önmagunkhoz, ajánlunk néhány saját kezűleg elkészíthető ötletet. Nem vészesen bonyolult a ruha anyagához hasonló anyagból kör alakú rétegeket összevarrni, középre gyöngyöket varrni, és hajtűre erősíteni mindezt. Szintén elég egyszerű elkészíteni ezeket a gyöngy hajdíszeket. Vállalkozó kedvű, bátor olvasóinknak pedig a fésűs megoldást vagy ezt a csodaszép hajpántot ajánljuk.

A lehetőségek száma végtelen, csak néhány példát mutatunk ízelítőként. Például mi is mutattunk néhány módszert virágok készítésére, ezeket is bátran elkészíthetitek, csak persze az alkalomhoz illő anyagból. : ) (A saját útmutatóink linkje: 1., 2., 3., valamint további virág készítős ötleteket gyűjtöttünk össze itt és itt.)

A frizura dekorációja mellett kiemelt szerepe van a menyasszonyi ékszernek is. Itt is érdemes az összhangra koncentrálni: apró strasszokkal díszített ruhához csillogós köves ékszer illik, a gyönggyel díszítetthez pedig gyöngy ékszer. Megjegyezzük, hogy az egyszerű gyöngysor az eredeti, hagyományos viselet. Ebből is lehet picit továbbgondolt változatot találni, meg olyat is, ami még sokkal intenzívebb hatású. Ha csak jelzés értékkel szeretnétek gyöngyöt viselni, mert a visszafogottabb ékszereket kedvelitek, arra is van megoldás. Ugyanakkor gyöngy ékszerekből is vannak modern és egyáltalán nem unalmas változatok, amelyeket sokszor (fél)drágakövekkel, illetve ezüsttel vagy arannyal kombinálnak, izgalmas tervezői megoldásban. Ha a gyöngy helyett teljesen más ékszerre vágytok, akkor például csak kövekkel díszített (fehér) arany vagy ezüst ékszert is választhattok, amely sokkal csillogóbb hatású az egyszerű gyöngyöknél.

Jobb, ha tudjátok, hogy több nagyságrendnyi különbség van a menyasszonyi ékszerek árában: a néhány ezer forintos, cirkónia kövekkel díszített vagy Swarovski gyöngyből (akár saját kezűleg vagy barátnő, anyuka, testvér stb. bevonásával) készített szettek jelentik az alsó kategóriát, a sárga vagy fehér aranyból készült, gyémánttal díszített összeállítások esetében pedig gyakorlatilag annyit el lehet költeni az ékszerekre, mint magára a ruhára. Ha kifejezetten menyasszonyi ékszer szett viselése a cél, érdemes átgondolni, hogy egyetlen nap miatt mennyit érdemes rááldozni. Vagy, megfordítva a kérdést: ha nagyobb beruházásra készülünk, érdemes olyan ékszer mellett dönteni, amely később is felvehető alkalmi viselethez.

Az esküvői ékszerek lehetséges jellege és stílusa, illetve a felhasználható anyagok ismeretében egy kis kézügyességgel magatok is szuper ékszer szettet tudtok készíteni. Ötleteket millió számra lehet találni a Pinteresten, illetve egyéb weboldalakon. Nekünk ez a kedvencünk.

A fátyol mellett még talán a kesztyűt a legegyszerűbb kiválasztani a menyasszonyi ruhához: a ruhaszalonokban hozzá lehet jutni olyan kesztyűhöz, ami gyakorlatilag a ruhához, annak anyagából készült. Ha külön kell kesztyűt választani, akkor is ragaszkodjunk az azonos vagy megszólalásig hasonló anyaghoz. Amivel variálni lehet, az az, hogy a kesztyű mennyire hosszú: érhet csak csuklóig , de takarhatja az egész alkart is; illetve, hogy a kézfejnél zárt vagy nyitott, továbbá, hogy milyen módon van díszítve.

A kéz után következzen a láb. : ) A ruha anyagával azonos színű cipőt érdemes felvenni mind a menyasszonyi ruha, mind pedig a menyecske ruha esetében. A régi illemtankönyvek szerint azok a cipők igazán ünnepélyesek, amelyeknek a sarkuk, sőt inkább az orruk is zárt, ugyanakkor ma már az elöl és hátul nyitott, sőt szandál fazonú cipők is teljesen elfogadottak. A cipő díszítését tekintve, ha lehetőség van rá, nagyon szép, ha ugyanolyan módon van díszítve a cipő, mint a ruha: például gyönggyel (vagy csipkével) dekorált ruhához gyönggyel (vagy csipkével) dekorált cipő tökéletesen mutat. A cipőnek emellett nem csak a szín és stílus szempontjából kell megfelelőnek lennie: mivel szinte egész nap ebben kell lennie a menyasszonynak, feltétlenül olyan cipőt érdemes választani, amelynek a viselése a lehetőségekhez képest aránylag kényelmes. Ha valaki nincs hozzászokva az extrém magas tűsarkakhoz, nem az esküvő napján érdemes kipróbálni ezt az élményt.

Ezzel alaposan kiműveltünk Titeket egyes menyasszonyi kiegészítők terén. Jövő héten a gyűrűhordozó alkalmatosságokat és menyasszonyi csokrokat fogunk mutatni, addig is szemezgessetek az esküvős board-unkról a Pinteresten!

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s