a menyecske és a koszorúslányok

Ötletek a nagy naphoz – a hónap inspirációja

Múlt héten egy komplett tanulmányt közöltünk a menyasszonyi ruhákról, most pedig az újdonsült feleség éjszakai buliruhája, valamint a koszorúslányok egyenszerkója lesz a téma. Mivel a ruhák szabásával és anyagával kapcsolatosan már elláttunk Benneteket egy halom jó tanáccsal, ettől ezúttal megkímélnénk Titeket, és csak az ehhez a témához kapcsolódó ötleteinkkel fárasztunk majd Titeket. (A képgalériákhoz használt forrásokat a szövegbe helyezett hivatkozásokon találjátok meg.)

A menyecske ruha éjfél körül kerül elő, és általában pirosas árnyalatú. A hagyományos, magyaros változatból viselnek hosszú és rövid szabásút is. Emellett mostanában eléggé divatosak a modern kialakítású, de népművészeti ihletésű, például kalocsai hímzéssel díszített darabok, mint például az alábbi két ruha. 

Szintén a hagyományosabb irányzatot képviselik a pöttyös menyecske ruhák, ugyanakkor létezik ennek is modern változata, csakúgy, mint a népi díszítésűeknek. Ha már a pöttyösnél tartunk, fontos megemlíteni, hogy a magyar szokásoktól teljesen függetlenül eléggé népszerűek voltak az ötvenes években a pöttyös körszoknyás ruhák. Erről már egy korábbi inspirációs sorozatunkban is szóltunk. Ez a stílus ráadásul reneszánszát éli, így egyáltalán nem ciki rockabilly stílusú menyecske ruhát villantani, sőt! Ha körszoknyás megoldást választotok, irtó jól néz ki, ha a pöttyös anyag alá tüll kerül: ettől szuper jó tartása lesz a szoknyának, ráadásul nagyon menő a kivillanó keskeny tüll réteg. A modern változaton egyébként hasonló megoldást látunk : )

Ettől teljesen eltérő, de klasszikusnak számító stílus az abroncsos, nagy szoknyás estélyi ruhák szabásával kialakított menyecske ruha. Ezeknél ruháknál nagyjából hasonlók a stílusjegyek és az alkalmazott anyagok, mint maguknál a menyasszonyi ruháknál, csak itt a vörös vagy bordó valamilyen árnyalata a domináns szín. Ezekből a ruhákból is léteznek modernizált és nagyon modern változatok, és mivel pirosas-bordós abroncsos alkalmi ruhát a nemzetközi piacról is beszerezhetünk, nagyon sok modell közül lehet választani. Egy szempontra azonban mindenképp felhívnánk a figyelmet: ezek a színek rendkívül erős hatásúak, így könnyen túlzásba lehet esni a nagy szoknyákkal…

A fentiek mondhatók hagyományos menyecske ruháknak, azonban manapság rövidebb, koktélruha, sőt táncruha fazonú menyecske ruhák is abszolút elfogadottak, sőt nagyon népszerűek. Ilyen a képeken látható tüll és masnis tüll változat, a visszafogottabb muszlin ruha, a buggyos aljú, végül a több rétegű, pörgős szoknyás verzió. : )

Ezzel a menyecske ruha témakört nagyjából tisztába is tettük, most a koszorúslányok viseletére térünk át. A ruhák fazonját, anyagát tekintve érvényesek a korábbi megállapítások, így most csak a speciális koszorúslányos kérdésekre térünk ki.

A koszorúslányok esetében a legfontosabb szempont az egységesség. Ez többféleképpen teljesülhet, a koszorúslányok életkorbeli és stílusbeli összetételétől függően. 

A koszorúslányok ruhája például lehet egyforma színű, de különböző fazonú, a lányok életkorától és testalkatától függően. A lehetőségek száma a végtelenbe tart, mi most drapp, királykék, halvány türkiz és lila változatot mutatunk be.

Ha nem sikerül egyetlen olyan színt kiválasztani, ami egyöntetűen mindenkinek jól áll, akkor a ruhák lehetnek valamilyen szempontból összeillő színűek, például ugyanannak a színnek különböző árnyalataiból, vagy azonos tónusú, de különböző színekből. Ez esetben a ruhák szabása, illetve azok összképe mindenképp legyen egységes. A mozaik képen pasztell, halvány cukorka, kékek, páva színek, eléggé különböző, de összeillő vidám színek, illetve lila árnyalatok láthatók.

Mivel az egyforma szín és egyforma szabás gyakorlatilag lehetetlen küldetés, ezért jobb előre felkészülni arra, hogy ebből a nagyjából teljesíthetetlen elvárásból kicsit engedjünk. Ugyanakkor a szín(ek) kiválasztásakor, ha van rá lehetőség, a dekoráció színvilágával harmonizáló színeket érdemes választani, így még jobb lesz az összhang. Vagy választhatjátok ezt a megoldást is. : )

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s