a menyasszonyi ruhák mélyreható elemzése

Ötletek a nagy naphoz – a hónap inspirációja

Ha kiderül, hogy menyasszony vagy, az első, amit kérdeznek, az, hogy milyen lesz a ruhád. A válasz természetesen az, hogy tündérkirálylános szupercsodálatosan elragadó, de konkrétabb meghatározást elsőre nem feltétlenül sikerül olyan igazán gördülékenyen előadni.

A ruhák stílusát sok tényező alapvetően befolyásolja, ezek közül talán a legfontosabb a szabás, ezt az első galériában alaposan kivesézzük.

A hagyományos nagy abroncsos (igazi hercegnős) ruhák nagyon elegánsak, sok-sok réteg anyagból készülnek, ami előkelő hatást kelt. Azoknak ajánljuk, akiket nem zavar, hogy egy viszonylag nagy kiterjedésű valamiben kell egész nap tökéletesen mutatniuk, beleértve mindenféle ceremóniákat, leülést-felállást, hajolgatást, táncolást, lépcsőzést és kocsiból ki- és beszállást. Ugyanakkor tényleg gyönyörűek a nagy szoknyás menyasszonyok, és mivel életünk egyik legfontosabb napjáról van szó, talán megéri az erőfeszítést. (Képek és források: nagy szoknyás 1. és 2.)

A kis abroncsos A-vonalú ruha az, ami mindenkinek tökéletesen áll: ez az a szabás, ami a hasnál és a fenéknél ápol és eltakar, miközben nagyon szépen erősíti a nőies formákat. Ennek pont az a hátránya, ami az előnye is: mivel mindenkin nagyon szépen áll, ráadásul egészen felhasználóbarát (gondoljunk csak arra, hogyan ülnénk le egy nagyobb abroncsban), nagyon sokan választanak ilyen fazonú ruhát, így ebből elég sok olyan darabot látni, amiket egy idő után már inkább átlagosnak érzékelünk. (Képek és források: A-vonalú 1. és 2.)

A képeken látható sellő fazonú (comb középnél bővülő) vagy egész szűk szabású (térdnél enyhén bővülő) ruhák a magas, vékony, de nőies alkatú lányoknak állnak szépen.

Van még egy szabás, ami egyből kétféle. : ) A mell alatt elvágott ruhákat sokszor választják a teltebb lányok és a kismamák. A képen lévő abroncsos vagy más esetben tüllel felturbózott változat az egész hasat takarja, viszont ez a vékony lányokon kevéssé előnyös. A másik képen látható abroncs nélküli, lógós, görög istennős fazon viszont gyönyörűen áll a magas, vékonyabb lányoknak is. Az istennős szabás méltóságteljes és elegáns, annak ellenére, hogy amúgy néha egészen egyszerű ruhákról van szó.

A szoknya résznek nem csak az alakja, de a hossza is széles spektrumon változhat: a földig érőtől akár az egészen mini változatig bármilyen hosszt választhatunk, persze ezt alapvetően a menyasszony (és a vőlegény : )) ízlése határozza meg. Hangsúlyozzuk, hogy térdig érő ruhákból is vannak egész ártatlan, kislányos példányok, nem csak a „rossz kislányok” vehetnek fel rövid ruhát az esküvőre. Mint ahogy a képek is mutatják, a rövid ruhás menyasszony ugyanis lehet modern, elegáns, sőt egészen művészi megjelenésű is.

A ruhák dekoltázsa lehet például szív alakú vagy egyenes. Előbbit a „jobban ellátott” lányoknak ajánljuk, utóbbi nagyjából mindenkinek jól áll. A kettő közti átmenet az enyhén ívelt kivágás, ami nagyon szépen tud mutatni. Emellett vannak féloldalas ruhák is. Az aszimmetria kényes kérdés: valaki kifejezetten kedveli ezt a megoldást, másnak meg egyszerűen zavarja a szemét, ha nem szimmetrikus, amit lát. Nekünk persze ezek is tetszenek.

Ahogy már láthattátok a fenti képeken, ruha a vállnál lehet pánt nélküli, vékony pántos, megkötős, továbbá kis vállas, rövid ujjú, félhosszú és egész hosszú ujjú. Az erősebb vállú lányoknak jobban áll, ha van válla a ruhának, és nekik kevésbé ajánljuk a nyakban megkötős változatokat.

Az esküvői ruha összképét a szabása mellett az anyaga is nagyban befolyásolja. Amellett, hogy bizonyos anyagok jól állnak valakin, mások pedig kevésbé, a ruha viselőjének az anyag tapintása sokszor a ruha szabásánál is fontosabb, így mindenképp fontos ezt a szempontot is megvizsgálni. Nézzétek meg ehhez az alább látható galériánkat!

Az egyik leggyakrabban használt anyag a tüll. (A hosszú ruhát itt, a rövidet itt találtuk.) Ennek az előnye, hogy stabil a tartása, sokszor abroncs sem kell a ruha alá, annyira szépen tart. Pont emiatt elég terebélyes hatást kelt, ami nem mindenkinek kényelmes.

Szintén nagyon gyakori a fényes anyagok használata: a szatén és a taft kedvelt alapanyaga az esküvői ruháknak. Ezeknek már nincs olyan erős tartásuk, inkább lágyabb esésűek, ezért akkor mutatnak szépen, ha van alattuk abroncs.

Nagyon elegáns hatást kelt a csipke használata. Ugyanakkor csipkéből is van millió fajta, ami egyértelműben hat az összképre, és persze az is számít, hogy mennyit és milyen hangsúlyos helyen használunk belőle. Az egyik példán látjuk, hogy a hatás szinte arisztokratikus. Más esetben egy viszonylag hasonló anyag a szabás miatt inkább letisztult hatást kelt. Újabb eltérő megoldás pedig rettentően vonzóvá teszi a menyasszonyt, az előzőekhez képest sokkal vagányabb ez a ruha. Ha a csipkéből csak keveset használunk, például a mellrésznél, díszítésként, akkor a ruha elegánsabb lesz, de ez a nagyon nemes anyag visszafogottan fog megjelenni. Ez a szerényebb verzió. : )

A klasszikusnak mondható anyagok mellett sokszor lehet találkozunk matt, könnyű, lágy esésű anyagokkal. A bűvszó ebben az esetben a szatén-organza. Ez azoknak tökéletes választás, akik kevésbé kedvelik a fényes vagy nagyon elegáns, feltűnőbb anyagokat, de persze az ilyen anyagú ruhák is jobban mutatnak, ha van alattuk néhány tüll réteg vagy abroncs. Az első képet itt, a másodikat itt, a harmadikat itt találtuk. Főleg a második esetnél látszik, hogy ezekkel az anyagokkal milyen izgalmas alakzatokat lehet kreálni, ugyanakkor az egyszerűséget kedvelők számára például a harmadik változat ideális lehet.

A szabás és az anyagok után nem maradt más hátra, mint a szín. A klasszikus esküvői ruha hófehér, azonban mára már ebben is borzasztó nagy a változatosság. Ahogy a képeken is láthattátok, bármilyen anyagból előfordulnak változatos színek: a hófehér mellett a nagyon világos tört fehértől kezdve a bézs, sőt pezsgő színig nagyon sok variáció létezik, hidegebb és melegebb színekben egyaránt. Sokszor meg lehet rendelni ugyanazt a ruhát többféle színből. Ezzel kapcsolatban azt tanácsoljuk, hogy itt se csak magát a ruhát nézzétek: az a legfontosabb, hogy a saját bőrötökkel, hajatokkal meglegyen az összhang.

Bár a variációk száma a végtelenbe tart, az esküvői  ruhákat a legfontosabb tényezők mentén ezennel kiveséztük. Reméljük, hogy hasznosítani tudjátok az ötleteinket és tanácsainkat. Sok szalonban csak bólogatnak az eladók, ritka, hogy valóban őszintén elmondják a véleményüket (mindegyik csodálatosan áll!), ezért igyekszünk ezzel hozzájárulni az egyik legnagyobb és legszebb kihíváshoz, ami elé egy menyasszony állhat.

Most pedig: boldog Valentin-napot! Lehet, hogy holnap már újabb menyasszonyok olvassák majd lázasan a posztjainkat? : D

Reklámok

2 thoughts on “a menyasszonyi ruhák mélyreható elemzése

  1. Visszajelzés: a menyecske és a koszorúslányok | Gombszem

  2. Visszajelzés: esküvői kiegészítők #1 | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s