ha a szerelmesek szintet lépnek…

Ötletek a nagy naphoz – a hónap inspirációja

Februárban a fél világ lázban ég a Valentin-nap miatt. Bár a február 14-i giccsparádé egyikünknek sem szíve csücske, mégis úgy határoztunk, hogy kedveskedünk a szerelem rózsaszín ködében úszkáló olvasóinknak, méghozzá emelt szinten. : )

Ebben a hónapban ugyanis a számunkra legkedvesebb esküvői inspirációkat szeretnénk Veletek megosztani. Ha épp aktuális a lagzi szervezés, akkor talán épp időben vagyunk még, ha viszont nem, akkor meg később hasznát tudjátok venni ezeknek a tematikus ötleteknek a magatok részére vagy ha a kishúgotok vagy valamelyik barátnőtök van hasonló helyzetben.

Nagyon fontosnak tartjuk magát az összhangot, ezért ezzel kezdjük az esküvős inspirációinkat: különböző stílusú képmozaikokat állítottunk össze, amelyek önmagukban harmonikusak, viszont olyan jellegzetes elemeket tartalmaznak, amelyeket csak óvatosan ajánlunk keverni más, ugyanilyen domináns stílusú elemekkel. Emellett hangsúlyozzuk, hogy minden stílust csak módjával, a jó ízlés határain belül ajánlott alkalmazni. Gyakran találkozni túlzásokkal, pedig… a kevesebb néha több. : )

Az első stílus, amiből szemezgetünk, a modern, trendi változat. A kortárs stílusú esküvők fő jellegzetessége, hogy általában kevés (egy, kettő, esetleg három) szín dominál, ezek azonban szinte minden elem esetében visszaköszönnek valahogy. Különösen divatos mostanában a dupla színkombinációk alkalmazása, mint például a korall-türkiz, a szürke-narancssárga, a szürke-citromsárga, vagy őszi esküvő esetén a barna-narancssárga. Ha ilyen esküvőt terveztek, akkor is fontos a mértékletesség, illetve, hogy a kiválasztott színek, dekorációs elemek és ruhák tényleg passzoljanak egymáshoz. 

A képek forrása: 1. fehér ruhák színes cipőkkel, 2. monokróm tortácskák, 3. tornacipők, 4. türkiz koszorúslányok, 5. sötét koszorúslány ruha trópusi színvilágú csokorral, 6. szépségesen grafikázott meghívó, 7. szürke-halvány rózsaszínű torta, 8. szürke-sárga színkombináció, 9. türkiz-ciklámen dekoráció, 10. szürke-lila-vanília színvilágú dekor.

Másodikként a vintage stílus elemeiből szemezgetünk. Magáról a stílusról korábban már egész sokat szóltunk, most kifejezetten esküvői megoldásokat mutatunk. A színek közül a tompa árnyalatok, a ruhák esetében a körszoknyás Monroe-féle megoldások tökéletesen illeszkednek ehhez a stílushoz. Dominál a régies csipke, a kicsit megkopott fémedények, a matt anyagok. A vintage-hez remekül illenek a szép, elegáns kalapok, ami a menyasszony és a koszorúslányok ruhájának is lehet kiegészítője. Az ajándékok gyűjtésére ebben az esetben kiváló egy régi, ütött-kopott bőrönd a nagyi készletéből. A dekoráció tekintetében érdemes olyan anyagokból dolgozni, amiket 50 évvel ezelőtt használtak. Így a lufi nem nagyon jöhet szóba, viszont egy régi táblára fehér krétával menő ráírni az ifjú pár nevét. A meghívó meg készülhet félfamentes rajzlapból vagy a régi plakátok stílusában.

A képek forrása: 1. igazi régi esküvői kép, 2. bőrönd az üdvözlő kártyáknak, 3. csipke, korall szín és megsárgult papír, 4. körszoknyás ruha csipkével, 5. meghívó régies plakát stílusban, 6. csodálatos csipke egy igazi régi ruhán, 7. élénk színek és vintage megoldások, 8. csokor fantasztikus tompa színekkel, 9. gyönyörű körszoknyás ruha a koszorúslányoknak (masni nélkül még tutibb : ))

Most azok számára, akik a természetességet részesítik előnyben, a jó értelemben vett natúr-hippi vonalon ajánlunk ötleteket. Ennél az irányzatnál (már, ha van olyan, hogy natúr-hippi lagzi : D) hangsúlyosak a természetes anyagok, a természetes fények, az újrahasznosított dekorációs elemek, illetve a kedves, puha megvilágítások. Ilyen esküvő helyszínéül tökéletes választás lenne egy erdei táborhely kis faházakkal, összelomizott fa asztalokkal és régi székekkel. A díszvacsora készülhetne bográcsban, a zenét pedig finoman kierősített akusztikus hangszerekkel biztosítanák, az elektronikus hangzást  és a túlzott hangerőt mellőzve. Ez esetben a ruháknál is a természetes anyagok, illetve az egyszerű és kedves motívumok dominálnak: ha ilyen esküvőt választanánk, a ruhánk abroncs nélkül, tört fehér anyagból készülne, kevés csipke díszítéssel, és a hajunkba biztos, hogy kerülne valamilyen apró fehér élő virág. A csokrok és az asztali dekorációk esetében pedig egyértelműen a mezei (stílusú) virágok dominálnának (merthogy a mezei virágok sajnos nem bírnak ki ekkora strapát).

A képek forrása: 1. befőttes üveg lámpás, 2. hangulatfény villanykörtékkel, 3. lampion és ledfüzér, 4. zsákvászon masni régi széken, 5. fabigyó gömb dekor, 6. tobozok és illatos virágok, 7. útbaigazítása, 8. színek és szénakupacok, 9. fabigyóból szívecske, 10. csudacsokor mezei virágokból, 11. gyönyörű ruha fantasztikus csokorral, észveszejtő fényben

Végül egy hazai specialitással zárjuk a mai sorozatot. Mostanában újjáélednek a hagyományok, amit a vidéki lagzik mellett egyre több városi esküvőn is tapasztalhatunk. A hagyományőrzés sokféleképpen megnyilvánulhat, például a ruhák díszítésén, az események menetén vagy az alkalmazott dekorációkon. Magyaros stílusú esküvőt hagyományos, inkább népies építészeti stílusú helyszínen, mindenféle óriásmasnik mellőzésével, hagyományos színek mellett tudnánk elképzelni. A vőfély és az illatos rántott hús ropogós bundában mindenképpen kötelező kellék! : )

A képek forrása: 1. kalocsai díszítésű nagy abroncsos ruha2. kalocsai díszítésű rövid ruha3.kalocsai díszítésű hosszú ruha4. hagyományos lagzi menet5. hagyományos terítés6. Magyar Népmesék stílusú meghívó7. hagyományos menyecske ruha.

Reméljük, hogy ezzel (az egyébként elég combosra sikerült) ízelítővel felkeltettük az érdeklődéseteket a folytatás iránt. A hónapban tematikusan végigvesszük a legfontosabb elemeket, és ötleteket mutatunk arra nézve, hogy mi mindent készíthettek el Ti magatok, saját kezűleg, illetve a szűkebb család és a barátok bevonásával. Mindenkinek, akit most érint, örömteli (és stresszmentes) készülődést kívánunk, és higgyétek el, mindent megteszünk azért a hónap során, hogy a számotokra minél több hasznos ötlettel szolgálhassunk. : )

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s