zsebes tartók

Tárolás újrahasznosítva – a hónap inspirációja

Elérkeztünk a hónap utolsó péntekéhez, így ma még további tárolási ötleteket mutatunk be nektek, mégpedig olyan textilből készült zsebes tartókat, amelyek falra, szekrényajtóra, ajtóra, kilincsre akaszthatóak fel, és segítenek rendszerezni, megtalálni a dolgaitokat. Van olyan is közöttük, amelyik kis, másra már nem használható anyagdarabokból is elkészíthető.

Szerintem ebben a témában is vannak klasszikusok, ilyen a szekrényajtó belső oldalára akasztott tartók,amikben nejlon zacskókat, vendég  papucsokat, kiegészítőket vagy egyéb kacatokat lehetett egyszerűen elrejteni a szemek elől.

Ezeket a tartókat, tekintve, hogy a szekrény belsejében vannak, bármilyen maradék anyagokból el lehet készíteni, ebben az esetben nem igazán fontos, hogy összhangban legyenek a színek, hiszen a nap nagy részét a szekrény sötét belsejében töltik. Ehhez  fel lehet használni az olyan anyagokat is, amiket nem igazán szeretünk és másra úgysem használnánk fel. Egy ilyet láthatunk az 1-es képen. (Ez mondjuk csak az elvet mutatja, és nem egy csiricsáré darab, de példának jó, itt találtuk ) De persze ízlésesen is össze lehet válogatni az anyagokat, mint például a 2-es és 3-as képen láthatók tartó készítői tették. (Ezeket itt és itt találtuk.)

Ha olyan feleslegessé vált  ruhadarabból készítünk tartót, melynek eredetileg is voltak zsebei, érdemes őket okosan felhasználni. Jól ki lehet használni pl. hobbisarok kialakítására, de szerszámok tárolására is alkalmas egy ilyen sok zsebes tartó, hiszen ezt használva mindennek meg van a saját, rendezett helye, és mégis minden egyből kéznél van. Erre jó példa a 4-es képen látható farmerből és vállfából készült tartó – ami innen van.
Aztán jöjjön az egyik személyes kedvencünk, az ajtókilincsre akasztható Do not forget!, azaz Ne felejtsd el! hímzésű tartó, a 5-ös képen. Melybe bepakolhatjuk azokat a kisebb papírokat, kulcsot, pendrivot, cd-t, gyógyszert, csokit, listát, stb… amit nem kellene elfelejtenünk magunkkal vinni. Ez a bejárati ajtóra akasztva, indulás előtt könnyebben eszünkbe juttatja, hogy mit nem kellene otthon hagynunk. Szerintem nagyon praktikus, pláne szétszórt embereknek : ) Ezt az ötletet innen vettük.

Végül pedig jöjjön egy saját mű, – ami a 6-os képen látható -, ami még évekkel ezelőtt készült, és azóta nagyon is jó szolgálatot tesz. A kisebb zsebeiben  különféle kuponok találhatóak, az egyik kicsit nagyobban ruhablokkok vannak, a másikban barátoktól kapott kedves dolgok. A tartó úgy lett kialakítva, hogy a zsebek mintája illeszkedik az alapanyag mintájához.

Reméljük nektek is megtetszettek ezek a praktikus és helyes tárolók és készítetek magatoknak egyet (vagy többet : ), feldolgozva az olyan textildarabjaitokat, amiből úgysem varrtatok volna már semmit.
Jó anyagkeresgélést és varrogatást kívánunk!

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s