dobozok filcből és papírból

Tárolás újrahasznosítva – a hónap inspirációja

Az elmúlt két bejegyzés (1. és 2. tárolásos poszt) után még mindig maradt bennünk szufla a dobozgyártás terén, de most a textil helyett a filcre és a papírra helyezzük a hangsúlyt. Azokat az ötleteket mutatjuk itt meg, amiket a leginspirálóbbnak éreztünk.

Először is, jöjjön a varrás nélkül elkészíthető filc dobozka, erről a blogról, elkészítési leírás is van hozzá. Ennek előnye (amellett, hogy a varrást kiválthatjuk ragasztással, így talán gyorsabban elkészül a végeredmény) az, hogy a filcnek nagyon jó tartása van, nem zuttyan úgy össze, mint a sima textil, ezért jó stabil dobozkákat lehet belőle készíteni. A szerző emellett felhívja a figyelmet egy nagyon praktikus tényre: a nálunk dekorfilc néven forgalmazott változat tökéletesen alkalmas erre (ez az, amit néhány száz forintért, laponként árulnak rövidáru üzletekben és hobby boltokban), így nem kell nagy költségekbe verni magunkat, mert hát ismeretes, hogy az igazi filchez ennél magasabb áron lehet hozzájutni… Íme, ez a végeredmény:

A felhasználás ebben az esetben az otthoni apró kütyük (kézműves kellékek, hajgumik stb.) tárolása mellett még az ajándékozás is lehet: a boltokban árult ajándékzacskókhoz képest nem jelent óriási többletköltséget, a vidám színek miatt kifejezetten vidám hangulatú, ráadásul maga a doboz is egy maradandó elemévé válhat az ajándéknak, így kreatív és kedves megoldás ebben átadni az ajándékot.

A második tároló, amit kiválasztottunk, szintén filcből készül, ez azonban a vastagabbik fajtából sokkal mutatósabb. A linken lévő képsorozatból derül ki, hogyan is készül. Nagyon egyszerű, mégis irtó látványos, és ha valaki meglátja nálatok, órákig azon fog agyalni, hogyan origamiztátok össze. : )

Harmadikként egy papírból készült megoldást választottunk, ahol a varrást kombinálják egyfajta kosárfonási vagy -szövési technikával. Az útmutató ezúttal is képsorozat formájában van fent, amely elég részletes és könnyen érthető. Mindenképp ajánljuk Nektek kipróbálásra, ha ilyen típusú papírból szakad rátok egy halommal, és valamit kezdenétek vele. Ilyen lesz a kosár:

A negyedik megoldás alapanyaga szintén papír (a linken lévő barkácsolási útmutató szintén képekben követhető végig), ezúttal azonban kartont használnak, a végeredmény pedig egy nagyon vagány persely, cipőfűzővel összeerősítve. Ha ilyen élénk színű cipőfűzőt választotok, akkor biztosak lehettek benne, hogy nem lesz unalmas fontos dolgokra spórolni… Mit szóltok?

A fenti négy példát abszolút szubjektív szempontok alapján ragadtuk ki, de hogy nehogy korlátozzunk bárkit az inspirálódásban, hadd ajánljunk Nektek még egy olyan board-ot a Pinteresten, ahol valaki rendkívül kitartó és lelkes munkával egy halom csináld-magad ötletet gyűjtött össze tárolási megoldásokból.

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s