textilkosarak

Tárolás újrahasznosítva – a hónap inspirációja

A téli ünnepek alatt sikerül ezt-azt összegyűjtögetni ajándék formájában, sokszor olyan kis meglepetéseket, amiknek korábban nem volt helyük, és amiknek meg kell oldani valahogy a tárolását, de ahogy a bejegyzés vége felé láthatjátok majd, ezeket a megoldásokat sok egyéb dolog rendszerezésére is alkalmazhatjátok. A januárt arra fogjuk szentelni, hogy – továbbra is hangsúlyozva környezettudatosságunkat – újrahasznosítási módszerek alkalmazásával saját kezűleg előállítható, az anyagok megfelelő kiválasztásával a Ti otthonotok világához illeszkedő tárolási megoldásokat mutassunk be Nektek. Különböző anyagokat és módszereket gyűjtögettünk össze tematikusan, ezek közül elsőként textilből készült kosarak útmutatóihoz mutatunk forrásokat.

Források (útmutatóval!): 1. farmerkosárkák elkészítése, 2. az előbbi megoldás szupercuki varrós mintás anyagból, 3. füles kosárka, 4. másik fajta textilkosárkák, 5. evőeszköz tárolók, 6. nagyon menő tároló a varrós cuccoknak, külső zsebekkel.

Ha nem használtok kartont, hogy merevebbek, stabilabbak legyen a kosarak (mert egyébként erre is lenne mód), akkor moshatók lesznek, így nem kell attól tartani, hogy ha polcon vagy a földön tároljátok őket, végzetesen beporosodnak, vagyis bátran kitehetitek a kosarakat közszemlére, lakberendezési elemként. Kartonnal merevített kosarakat inkább olyan alkalmazásra ajánljuk, ami esetében biztos, hogy nem piszkolódik be sem kívülről, sem belülről.

A bemutatott tárolókat egyébként bátran ajánljuk sokféle felhasználásra, ezek közül összegyűjtöttünk néhány ötletet. Tarthattok benne fürdőszobai kellékeket, például tusfürdő és sampon méretű dolgokat, vagy kisebb kosárkában smink termékeket szekrényen belül vagy akár a fürdőszoba polcon. Mérettől függően tárolhatjátok bennük a gyerkőcök különböző játékait, akár csoportosítva (egyik kosárba mennek a transzi barbik, a másikba a zombi babák, a harmadikba a vámpír hercegnők – csak hogy mostanában életszerű példát hozzunk fel : )). Ahogy az egyik képen is látszik, kiválóan alkalmasak ezek a kosarak folyóiratok és újságok tárolására. Szintén csoportosítva, megfelelő méretet választva a különböző kézimunka kellékek is praktikusan tarthatók bennük (kisebb kosarakban a cérnák, nagyobbakban a fonalgombolyagok stb.). Sőt, egy egyetemes kihívásra is megoldást kínálnak ezek a kosárkák, nevezetesen a fehérneműk, zoknik, harisnyák tárolása a segítségükkel a szekrényen belül rendezett módon megoldható, ami – lássuk be – egy szinttel mindenképp mérsékli a reggeli kapkodás okozta stressz-szintet. : )

Na, hogy tetszenek a textilkosarak? Ha bármelyik megoldással kapcsolatban kérdésetek merül fel, tudjátok, hol találtok minket! : )

Reklámok

2 thoughts on “textilkosarak

  1. Visszajelzés: kívűl-belül bélelt doboz | Gombszem

  2. Visszajelzés: dobozok filcből és papírból | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s