mini inspiráció, ami nem is olyan mini

Ünnepi készülődés fahéj illatban – a hónap inspirációja

Ahogy ígértük, jelentkezünk egy kis extra inspirációs bejegyzéssel, bár egy kicsit késve, de itt vagyunk! : )

A mai inspirációs bejegyzés lényege annyi, hogy meggyőzzünk Titeket arról, hogy mennyire egyszerű ajándék kísérő kártyácskákat csinálni, és hogy milyen aranyosak is tudnak ezek lenni. Akkor tudnak igazán ütősek lenni, ha a csomagolópapírral vagy az ajándékkal harmonizáló színben készítjük el őket.

A bejegyzésben látható kártyák mind itthon, saját kezűleg készültek igen rövid idő alatt.

Az első képsorozatban olyan darabokat láthattok, amihez – az újrahasznosítás jegyében – csak egy kis darab karton és egy-egy újságból kivágott papírdarab kell, meg némi ragasztó. Az első kép azért kivétel, mert annak a díszítése csomagolópapírból készült, nem újságpapírból. De nem új csomagoló papírból, hanem egyszer már felhasználtból.

Ha van otthon lyukasztónk (vagy az irodában), akkor szép lyukat is tudunk a kártyákra ütni, ahol egy kis ajándék kötöző szalagot át tudunk bújtatni. Tapasztalatból mondom, hogy érdemes befektetni az olyan lyukasztóba, ami valamilyen mintát tud lyukasztani. Nem csak azért mert szép és nem szokványos a lyukasztás eredménye, hanem mert jó móka is : ) Ilyen lyukasztóval készültek a bal alsó kép hópelyhei, a jobb alsó képen a csillagok , valamint a következő szekció zöld-fehér kártyáin a szalag bújtató lyukak.

A második blokkban látható kártyák egyszerű, mintás kartonokból lettek kivágva. Hozzájuk – egy kivételével, – még csak ragasztó sem kell. A hobbiboltokban, nagyobb írószer boltokban lehet kapni úgy nevezett scrapbook papírt, ilyenből készültek a bal felső képen látható kártyák, és a jobb alsón látható kártya csíkos fenyőfái. Ugyan ezekből a speciális papírokból 300-400 Ft is lehet egy nem túl nagy (kb. 30 x 30 cm) lap, de ha kiszámoljuk hogy hány kis ajándékkártyát tudunk csinálni belőle, igazán nem jön ki drágára egy darab. A pingvines és a csíkos kártyák is hobbiboltban kapható mintás kartonból készültek.

Szerintünk ezek a kártyák is vannak olyan helyesek, mint jó pár boltban kapható, és ezeket teljesen a saját ízlésetekre lehet formálni. A színes magazinokból, pláne a karácsonyi hirdetéseket is tartalmazókból, rengeteg klassz alapanyagot lehet összeollózni. (Ilyen például az Ikea magazin, ők úgy is támogatják az újrahasznosítást… : )

Reméljük a sok bátorítástól tényleg kedvet kaptok kreatívkodni egy kicsit az ünnepek előtt! Sok sikert és vidám készülődést kívánunk!

One thought on “mini inspiráció, ami nem is olyan mini

  1. Visszajelzés: esküvői szorgoskodás: esküvői üdvözlőkártya | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s