elérkezett az idő, kezdődhet a készülődés!

Ünnepi készülődés fahéj illatban – a hónap inspirációja

Betoppant a december és magához hűen meghozta a hideget is. Az ember egy kiadósabb sétán kívül nem nagyon vágyik kintre, így viszont több ideje jut otthon mindenféle tevékenykedésre. A Mikulás érkezésén túl vagyunk, tehát már minden figyelmünket a karácsonyra való felkészülésre fordíthatjuk. Kezdődhet a rendrakás, a lakás díszítés, az ajándékgyártás és az ajándékok csomagolása.

Persze a nagy készülődés és rohangálás közepette próbáljuk nem elfelejteni, hogy miről is kellene, hogy szóljon a karácsony! Ezen ünnep alkalmából szokássá vált az ajándékozás, hiszen a karácsony a szeretet ünnepe, ezzel nincs is baj, de sokan elfelejtik hogy szeretetünket a számunkra kedves emberek iránt nem csak tárgyakkal  lehet kifejezni. (Ráadásul még azt sem lehet mondani, hogy mindig olyan könnyű mindenkinek tárgyi ajándékot venni.) Pontosan ebből kifolyólag rengeteg felesleges ajándékot vásárolunk, ahelyett, hogy leülnénk és kigondolnánk valamik kedves vagy hasznos ajándékot. Mi legalábbis azon a véleményen vagyunk, hogy a hasznos ajándékok a jók. Tehát ha semmi jó, személyes tárgyi ajándék nem jut eszünkbe, akkor még mindig ott vannak például a saját készítésű mézes-sütik, lekvárok, és egyéb házi finomságok. Mi úgy gondoljuk, hogy a saját kezűleg készített ajándékok mindig nagyobb értéket képviselnek, hiszen felértékelődnek az időráfordítás miatt, és ezzel a véleményünkkel szerencsére nem vagyunk egyedül. Jó ajándék az is, ha minőségi időt ajándékozunk. Erre egy szép ajándékkártya, vagy képeslap elegendő tárgyi alap. Egy jó kis program, például egy vacsoramaghívás akár otthonra, akár étterembe jó ajándék lehet! Na de ne szaladjunk annyira előre!

Ma ugyanis még csak a lakásdekorálással foglalkozunk, és csak a következő hetekben jutunk el a sütisütésig, forrócsokizásig és az ajándékcsomagolásig : ) Ahogy az előző heti inspirációs bejegyzésben is így volt,  most is tematikusan, sok-sok képpel próbáljuk segíteni az ötletelést.

Jöjjenek először a karácsonyi koszorúk, amelyek remekül mutatnak a  falra vagy az ajtóra felakasztva, de az asztalra letéve is dekoratívak. Íme pár jó ötlet:

A papírcsillagos koszorú ötlete innen, a nemezgolyósé innen, a négyszögletesé innen, a levelekből készítetté innen, a fehér fonállal betekert koszorúé innen, a karácsonyfadíszből készülté innen, a csipeszekből gyártotté pedig innen való.

Egyfajta koszorú készítésére volt is egy saját inspirációs bejegyzésünk tavaly, amit itt láthattok, sőt a közelmúltban egy saját használatra gyártott koszorúcskát is bemutattunk. Szóval ötlet az van bőven! : )

Szintén nagyon mutatósak a különböző füzérek, ilyesmire is mutattunk tavaly elkészítési ötleteket itt és itt. De nézzünk pár külső ötletet is:

A kör alakú papírokkal díszített füzért itt, a pamacsos füzért itt, a festett tobozos füzért itt, a natúr tobozos füzért itt, a komolyabb melót igénylő filc díszes füzért pedig itt találtuk.

Végül jöjjön néhány egyéb
dekorációs ötlet, mely közül több tobozokat használ alapanyagként – ahogy a füzéreknél is így volt:

A szalagos toboz dísz erről az oldalról való, a festett tobozos erről, a filc szíves-tobozos, felakasztható erről, a filc magyal leveles dísz erről, a fahéjas gyertya pedig erről az oldalról való.

Reméljük megihletett bennetek valamelyik ötlet és már ma elmentek alapanyagszerző körútra! Jó családi program lehet ha a dekorációkat együtt készítitek el a gyerekekkel, férjetekkel, szüleitekkel egy meleg kakaó vagy egy nagy bögre forralt bor mellet! Hadd ne mondjam, hogy a tobozgyűjtés mennyire felvillanyozza a gyerekeket! : )

Ezek fényében jó hétvégét és jó alkotást kívánunk!

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s