foltvarrás könyökre

Helló Srácok! – a hónap inspirációja

Mind a férfiak, mind a nők esetében meglehetősen divatos lett mostanában a könyökfoltos ruhák hordása. Sok boltban lehet ilyen pulóvereket, kardigánokat, öltönyöket kapni, általában drágábban, mint egy ugyanolyan folt nélküli darabot. Mi ma azt mutatjuk meg, hogy elkészíteni sem olyan ördöngösség ezt! Így kedvetek szerint dobhatjátok fel megunt háromnegyedes ujjú pólóitokat, kardigánjaitokat, avagy a pasitok ingét…. mi például ezt csináltuk. Most ugyanis az egyik Gombszem lány Balázsának kockás ingét turbóztuk fel könyökfoltokkal. Lássuk, hogy hogyan!

A hozzávalók:

 • egy ing,
 • anyag, amiből a foltok lesznek,
 • tű, cérna/varrógép,
 • olló.

A foltvarrás menete:

 1. Gyűjtsük össze a hozzávalókat: szerezzünk egy inget és válasszunk hozzá könyökfoltnak való anyagot.
 2. A foltnak való anyagból vágjunk ki négy egyforma darabot. Ehhez célszerű készíteni egy sablont papírból, a miénk 11,5 x 16 cm-es volt.
 3. Tegyünk egymásra két foltot úgy, hogy a anyagok fonákja legyen kívül és a sablonunk mellett varrjuk teljesen körbe őket.
 4. Óvatosan vágjuk ki az egyik anyagot úgy, hogy a másikat ne sértsük meg.
 5. Így már ki tudjuk fordítani az anyagot és a kilyukasztott anyagot annyira kicsire tudjuk vágni, hogy csak a peremnél legyen anyag. Érdemes átvasalni őket, így szépen ki lehet hozni az íves formáját és varrni is könnyebb lesz majd. (Erre a procedúrára, –  hogy összevarrunk két anyagot, majd az egyiket gyakorlatilag majdnem teljesen eltávolítjuk, – azért van szükség, mert könnyebb így íves formát kialakítani, mint megpróbálni egy anyagot szépen betűzni gombostűvel íves formára.)
 6. Az elkészült könyökfoltunk próbálgatással illesszük a megfelelő helyre (igen, kell hozzá az ing tulajdonosa) és tűzzük oda gombostűkkel több sorban, hogy biztos ne mozdítsuk el felvarrás közben, mert az elég bosszantó.
 7. Varrjuk körbe a foltot, minél közelebb a széléhez, és már el is készültünk egy folttal!
  : )

Íme a mű a gazdáján:

Szerintünk menő lett!
Reméljük Ti is így gondoljátok és vad ruhafoltozásba kezdtek… mármint könyökfoltokra gondoltunk és nem egyéb pecsétekkel  : )
Sok szerencsét!

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s