ingből párnahuzatot

Helló Srácok! – a hónap inspirációja

A pasik és az ing sokszor remek kombináció. Szerintünk is menő dolog, főleg a felgyűrt ingujj… : ) Vannak, akik nem szeretnek inget hordani, és vannak akik nagyon. Akik a második csoportba tartoznak, azoknak biztosan vannak kedvenc darabjaik, de sajnos eljön az az idő, amikor nem lehet egy inget tovább hordani: vagy a mérettel van gond, vagy elkopik a mandzsettája vagy a gallérja, vagy lepecsételődik, vagy elszakad valahol. Ekkor jön el a mi időnk… ; )

Ma ugyanis egy nagyon egyszerű párnahuzat készítési ötletet mutatunk be nektek, amivel ingekből pompás kis párnahuzatokat tudtok készíteni. Kedves gesztus vagy meglepetés lehet egy férfi számára is, aki kedvenc ingét valamilyen okból kifolyólag nem tudja már hordani, hogy  viszontláthatja és újra használhatja azt egy új formában, párnahuzatként. Sok férfi  szeret lustálkodni, és nincs is jobb annál, mint mikor ezt sok puha párna közt teheti az ember.

Na de, lássuk akkor a kellékeket és a készítési folyamatot.
Szükségünk lesz:

 • egy megfelelő méretű ingre,
 • ollóra,
 • tűre/varrógépre,
 • cérnára,
 • és természetesen egy párnára.

A készítés pedig az alábbiak szerint történik:

 1. Találjuk ki, hogy mekkora párnát akarunk és válasszunk hozzá egy megfelelő méretű inget, vagy ha van egy ingünk, amiből huzatot akarunk varrni, akkor válasszunk ahhoz illő méretű párnát.
 2. Vágjuk le az ujjait és a gallérját, valamint a oldal- és vállvarrások mentén vágjuk fel az inget úgy, hogy az oldala egyenes legyen. (Ezt azért kell, mert sokszor nem egyenes az ingek oldala, mert ha az lenne, és elég hosszú is lenne hozzá az ing, akkor meghagyhatnánk azokat a varrásokat is és úgy azok lennének a párna 2 oldalán az oldalvarrások. A mi esetünkben ez nem működött.)
 3. Vágjuk le az ing aljából az íves részt, minél takarékosabban, hogy minél több maradjon a jól hasznosítható részből.
 4. Vágjuk le az ing tetejéből azt a részt, ahol az ujjak miatt beívelő rész kezdődik. Itt is igyekezzünk minél kevesebb anyagot elpazarolni.
 5. A kapott négyszög alakú darabon mérjük le, hogy melyik oldalai a rövidebbek, és igazítsuk ahhoz a másik oldalakat is.
 6. Fordítsuk ki az anyagokat és rögzítsük egymáshoz őket körben gombostűvel figyelve arra, hogy ott is összetűzzük, ahol a gombolódó rész van, mert ez szétnyílhat, vagy elmozdulhat, ha nem figyelünk.
 7. Ha íves sarkakat akarunk inkább a párnahuzatunknak, akkor ha körbevarrtuk a négyzetet, vegyünk valamilyen kerek tárgyat: csészét, tálkát, stb., és rajzoljuk körbe a képen látható módon a sarkoknál.
 8. Az előző lépésben felrajzolt ív mellett varrjuk össze az anyagokat.
 9. Vágjuk le a felesleges részeket a sarkoknál és ha sok ráhagyás maradt az oldalakon, akkor azt  is levághatjuk.
 10. A szegés többféle módon történhet. Történhet interlock öltéssel, (nekem nincs ilyenem a gépen, ezért cikkcakk öltéssel varrtam körbe), történhet valamilyen szalag felvarrásával. Nekünk ez most saját, otthoni  használatra készült ezért az elszegésre nem fektettünk túl nagy hangsúlyt, így a cikkcakk öltés is megfelelt a célnak.

Amúgy pedig kész is vagyunk! : )
Így fest a kész kispárna előröl és hátulról:

Reméljük Nektek is tetszik ez az ötlet, ami nagyon könnyűvé teszi a párnahuzat varrást, hiszen a legbonyolultabb rész:  a gombolódás  kivitelezésétől kímél meg minket. Már több ilyen párnát is készítettünk saját felhasználásra és nagyon szeretjük őket.
Sok sikert és jó lustálkodást kívánunk hozzájuk! : )

Reklámok

3 thoughts on “ingből párnahuzatot

 1. ez szuper otlet, epp ki szerettem volna cserelni a diszparnaim huzathat (meguntam a szinuket), es hala neked a parom “kinott” ingjeit lesz mire felhasznalnom. Koszonom.

 2. Visszajelzés: farmer neszesszer virág dísszel | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s