beköszönt az ősz, és beköszönnek a srácok

Helló Srácok! – a hónap inspirációja

Nagyon különleges hónap fog következni. Októberben ugyanis a pasiké lesz a főszerep. Ugyanis ők is nagyon fontosak nekünk, ezért szeretnénk a kedvükben járni, és eddig valahogy háttérbe szorultak, mert zömmel lányos és gyerekes dolgokat készítettünk. Voltak ugyan kivételek, de érezzük: itt az idő, hogy szintet lépjünk ebben az ügyben.

Mert – ha valamiért nem lenne triviális : ) – igenis vannak olyan Gombszem-módra elkészíthető darabok, amelyekben a fiúk is nagy örömüket lelik, csak ügyesen ki kell választani azokat. A srácoknak a praktikusság, a használhatóság a legfontosabb szempont, vagyis a funkció áll a rangsor élén (persze nem baj, ha emellett valami szép is, különös tekintettel a formatervezésre), a lányoknál viszont az esztétikum gyakran győz a gyakorlatias szempontokkal szemben.

Ennek szellemében ebben a hónapban minél használhatóbb kiegészítőket próbálunk felvonultatni, külön szem előtt tartva a pasik szemléletmódját, de természetesen, ahogy már megszokhattátok, a tartalom dominanciája miatt a formát sem hanyagoljuk el.

Hogy egy férfinak mi a praktikus, azt a saját közeli vagy tágabb környezetünkben élő pasiktól is megtudhatjuk, viszont, hogy manapság mi számít szépnek, arról hiteles és objektív információt a nemzetközi divat alakulását követve szerezhetünk. Példának okáért a héten zajlott a Párizsi Divathét, amelyen a (nevüket tekintve) azonnal hordható ruháké volt a főszerep, de rendeznek ehhez hasonló eseményt  a férfi divatnak is:  ilyen történt például ezen a nyáron is.

A divatbemutatókon bemutatott darabok sokszor mintha elrugaszkodnának a valóságtól: a felvonultatott alkotások inkább inspirációként szolgálnak, semmint közvetlenül felhasználható ruhákként. Viszont egy dolog biztos: a Pantone-nál kijelölt 2013 őszi-téli divat színek meg fognak jelenni a ruhaboltok árukészletében. Az idei színek esetében elég sok közös pont van a női és férfi divat számára kijelöltek között, de azért mi most a fiúk színeit mutatjuk be, ha már róluk szól ez a hónap. : )

Pantone fiúk :)(A fotó innen származik.)

A színskála különlegessége, hogy mivel a Pantone idén ünnepli az 50. születésnapját, ezért ebben a garnitúrában olyan színeket választottak, amelyek valamelyik utóbbi évtized divatjához illeszkednek.

A Carafe szín (sötétbarna, egyébként a lányoknál is szerepel) például a ’60-as éveket idézi, a Turbulence (kékesszürke, szintén mindkét skálában bent van), a ’30-as és ’40-es évekhez kapcsolódik.

Ha bővebben érdekelnek Titeket a férfi divathoz kapcsolódó trendek, és hogy milyen érdekes, botrányos vagy kifejezetten szép darabokat vonultattak fel idén télre a tervezők, itt, a GQ magazin oldalán meg tudtok nézni rengeteg munkát, akár több szezonra visszamenőleg.

Jövő pénteken már egy fiús darab elkészítési útmutatójával érkezünk! : )

Addig is nézelődjetek az eddig általunk kreált, pasik számára is elkészíthető, ajándékozható darabok között itt vagy itt!

Reklámok

2 thoughts on “beköszönt az ősz, és beköszönnek a srácok

  1. Visszajelzés: hálózsák a telefonoknak | Gombszem

  2. Visszajelzés: tolltartó fiús színekben | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s