pöttyök, pöttyök és pöttyök!

Pöttyök minden mennyiségben – a hónap inspirációja

Ahogy azt a címből is kitalálhattátok, a szeptember hónap péntekjeit a pöttyök egekig magasztalásával töltjük majd. : )

Ez a minta klasszikusnak számít, hiszen már az 1900-as évek elején kezdett ismertté válni. Amerikában 1926-ban Miss Amerikát, Norma Smallwood-ot, kapták lencsevégre pöttyös fürdőruhában, nem sokkal később pedig feltűnt Walt Disney Minnie egere, Miki egér barátnője, a piros pöttyös ruhájában. Később, a háborút követően olyan ikonok tették népszerűvé ezt a kedves mintát, mint Elizabeth Taylor vagy Marilyn Monroe.

(A képek innen származnak.)

Angliában az 1900-as évek második felében vált elterjedté a pöttyös ruhák viselése olyannyira, hogy 1970 tavaszán az angol rendőrnőknek a pöttyös blúz is az egyenruhájuk közé tartozott. Később olyan nagy tekintélynek örvendő nők, mint Diana hercegnő is viseltek pöttyös ruhadarabokat nyilvános megjelenésein.

Ez az üde, bájos minta, egyértelműen nőies viselet, kicsit talán kislányosnak mondható. De vannak olyan stílusirányzatok, mint például a rockabilly, ami nem a gyerekes irányba mozdította a pöttyös ruhák megítélését, hanem inkább a nőcis, dögös felé. Mindenki látott már rockabilly-s pin-up lányokat, nem kell magyarázni.

Ennek ellenére van arra is példa, amikor férfiak viselnek pöttyös ruhadarabokat! Például Winston Churchill hordott pöttyös csokornyakkendőt, Bob Dylan pedig pöttyös ingeket, és a Tour de France kerékpárverseny hegyi szakaszainak legjobb hajrázói a pöttyös trikót kapják meg, mint a “Hegyek királyának” járó elismerést.

Bizonyítandó, hogy a pöttyös minta bármilyen formában menő lehet, összegyűjtöttünk pár klassz dolgot, hátha már ezekkel beindítjuk a fogaskerekeket, és rátok tör a vad pöttyözhetnék : )

Íme pár szuper ruhadarab:

A pöttyös blúz innen való, a vagány lány ruhája innen, a farmer pedig innen.

A menő pöttyös táskáknak meg aztán végképp se szeri, se száma… hát mind milyen klassz, nem igaz?!

A fehér-kék pöttyös táskát itt, a piros-fehér pöttyöset pedig itt találtuk, a fekete válltáska pedig erről az oldalról  való.

De, hogy ne csak az öltözködésről essen szó, nézzétek csak meg, hogy milyen remekül mutatnak a pöttyök lakásdekorációként is:

Az egyik pöttyös falat itt, a másikat itt, az ajtót pedig itt leltük.

De ha nem vagytok annyira elszántak, hogy az egész falfelületünket bepöttyözzétek, válasszatok kisebb léptéket a dekoráláshoz. Egy párna vagy egy takaró az ágyon, vagy egy pöttyös abrosz, vagy lámpa feldobhatja az összképet.

A párnára itt bukkantunk rá, az evőeszközökre itt, a szőnyegre pedig itt.

Mivel ez a minta viszonylag egyszerűen előállítható így számos, nagyon egyszerű csináld-magad ötletet lehet találni az interneten is. (Hadd ne mondjam, hogy itt megint felmerül a nyomdázás lehetősége… : ) Ilyesmire mutatunk példákat nektek az következő pár hétben.

És ha már itt tartunk, hadd hívjuk fel a figyelmeteket az általunk készített pöttyös termékekre is! A Gazdát keresnek oldalon többet is találtok belőlük, ha kedvet kaptatok a pötty-birtokláshoz.

Reklámok

5 thoughts on “pöttyök, pöttyök és pöttyök!

  1. Visszajelzés: monokróm pöttyök | Gombszem

  2. Visszajelzés: pont-tok | Gombszem

  3. Visszajelzés: pöttyök karkötővé riszájkölve | Gombszem

  4. Visszajelzés: ha a szerelmesek szintet lépnek… | Gombszem

  5. Visszajelzés: a menyecske és a koszorúslányok | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s