szegecsek, ízlés szerint

Kiegészítők nyárra – a hónap inspirációja

Ahogy azt a június eleji bevezető inspirációs írásunkban említettük, idén divat a fényes, fémes csillogású anyagok viselése, és divat a különböző fémrátétek, szegecsek alkalmazása is mindenféle ruhadarabon és kiegészítőn. Bár Gombszem fronton egyikünk stílusába sem illeszkedik igazán ez a szegecselős móka, ennek ellenére olyan ötleteket mutatunk, amelyek közül néhány még tőlünk sem áll olyan távol. Az alábbi montázsban  gyűjtöttünk össze nektek különböző ötleteket:

A képeken diy (do it yourself, azaz csináld magad) megoldások láthatóak szegecsekkel való díszítésre. A gallér díszítést a Boat People Boutique oldalán, a farmerdzseki dekorálást Absulutely Fuzzy oldalán találtuk, cípő díszítésre több jó ötletet is leltünk, a képeken a LuvFromAmy, a HonestlyWTF, és Frances Cassandra oldalak megoldásai láthatóak, míg a farmer sort díszítést MCKenzie Renae oldalán találtuk.

Ezzel a szegecselős módszerrel kicsit feldobhatjuk, vagányabbá tehetjük egy már megunt, vagy egy unalmasan egyszerű ruhadarabunkat, kiegészítőnket, és arról sem feledkezzünk meg, hogy ez a módszer akár olyan darabok megmentését is jelentheti, amiket nem hordtunk, mert megsérült vagy foltos lett, hiszen a sűrűn egymás mellé elhelyezett szegecsek eltakarhatják a problémás részt.

Sokféle szegecset árulnak: van négyszög és háromszög alakú, kerek vagy kúpos, – abból egészen hátborzongató hosszúságú darabok is, és számos egyéb formájú is (pl. csillag). A rögzítési módjaik is változatosak, hiszen van amit fel kell ragasztani vagy fel kell varrni, van csavaros, és van ami hasonló elven működik, mint egy jancsiszög. Az ilyenek szegecseket rövidáru boltban vagy rock és metál  felszereléseket áruló üzletekben érdemes keresni, de a legnagyobb választék a neten keresgélőknek kínálkozik.

Egy jótanáccsal szolgálunk még, aztán szabadjára engedhetitek szegecselésben a fantáziátokat. A tanács pedig az, hogy főleg cipők és ruhák esetén kell azzal számolni, hogy a csavaros, vagy jancsiszög szerű szegecsek hátulja ( rögzítő része) lehet zavaró hordáskor, vagy  kárt tehet bennünk vagy a ruhadarabjainkban. Így cípő díszítése esetén a varrt vagy a ragasztott megoldások szerintünk praktikusabbak, ruhák díszítése esetén pedig érdemes a szegecselt helyre belülről egy kis bélést fércelni, vagy  a másik megoldás, hogy a szegecseket eleve nem a ruhára, hanem egy kis darab anyagra tesszük fel, és magát ezt az anyagot varrjuk rá a díszítendő ruhánkra.

Ennyi tanács és ötlet szerintünk mára elég is lesz, jó hétvégét kívánunk mindenkinek, azoknak meg, akik szegecselésre adják a fejüket, sok szerencsét kívánunk! : )

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s