lakásunk díszei #3 – falvédő az istállóba

Az, hogy istálló így elég furán hangzik, de valami igazság mégiscsak van benne. A lakás előző életében étkezősarokként funkcionáló része rögtön a nappalink bejáratánál volt, ami bizonyos szempontból biztos praktikus, de most jobbnak láttuk az egykori hall másik szegletébe áttelepíteni az étkezéseink helyszínét. Ennek – és néhány más ügyes fogásnak – köszönhetően ez a korábbi étkező rész gyakorlatilag felszabadult.

Ennek örömére úgy gondoltuk, hogy a bicikliket tárolhatjuk majd itt (ezt már jó rég kitaláltuk), igen ám, de közben még egy újabb valami is úgy gondolta, hogy igényt tart erre a pozícióra. Nevezetesen a nem rég hozzánk került kis törpenyuszi. A kissé túlzott kezdeti táplálék beszerzés miatt pillanatnyilag a fél szobát az ő szénája foglalja el, a bicikli meg ugye mechanikus vasló, ha úgy vesszük, innen a cím… (A nyusziról később lesz még szó, gondolhatjátok, hogy azonnal varrtam valamit neki is… : )) A bicajok és a nyúl úr két olyan időzített bomba, amik bármelyik pillanatban végzetes kárt okozhatnak az amúgy betegesen féltett új falfelületen, így talán már érthető, miért is született a falvédő.

Így néz ki csak nyuszival:

Ilyen, ha az egyik bicaj már beparkolt:

És így rögzítettük a cuccot a fához. A fát meg gipszkarton csavar tartja a falon.

Ehhez az utóbbihoz még annyi, hogy direkt levehetőre akartam varrni a falvédőt, és mivel rühellem a műanyag karikákat, ez tűnt a legkézenfekvőbbnek. Azért ilyen hosszúak a  hurkok, hogy át lehessen bújtatni őket a szög fején. Ami meg azért ilyen duci, hogy ne potyogjon le minden mozdulatnál az egész hóbelevanc. : )

Kiemelném továbbá, hogy az első két képen látható fotók a saját műveink. Bizony. Mert most saját képekből dekoráljuk a lakás falait. : )

Végül mutatok valami nagyon aranyosat: Newton popóját, háttérben a még gyűrött, kísérleti stádiumban lévő falvédővel. (Azóta már elnyerte a fenti képeken is látható, végleges formáját.)

3 thoughts on “lakásunk díszei #3 – falvédő az istállóba

  1. Visszajelzés: lakásunk díszei #4 – a nyúlon túl… | Gombszem

  2. Visszajelzés: lakásunk díszei #6 – a díszpárnák | Gombszem

  3. Visszajelzés: kütyütakarók zenész Balázsnak | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s