neon, persze módjával!

Kiegészítők nyárra – a hónap inspirációja

Múlt héten bemutattuk az idei nyár legfőbb divat trendjeit, amik közül kezdjük mindjárt a legvadabbal!

Tudjátok egyáltalán, mi eredetileg a neon? Kotorásszunk kicsit a kémia tanulmányainkban: a neon a 10-es rendszámot viselő nemesgáz, amely természetes módon előfordul Földünk levegőjében. Különlegessége, hogy normál feszültség és áramerősség mellett rendkívül erős, jellegzetesen narancsos-vöröses fényt képes kibocsátani, ami miatt az 1920-as évek óta fényreklámokhoz használják. A többi színű – a köznyelven szintén neonfénycsőként emlegetett – világítótesthez valójában a többi nemesgáz egyikét alkalmazzák.

nyitva : )

(A képet itt találtuk.)

Ez a rikító színvilág a reklámszakma után persze a divattervezőket is megihlette: a neon ’80-as években élte „fénykorát” (muhaha : )): ekkor az alábbi képen látható két összeállítás nem is volt annyira felháborító…

neongatya, neonszoknya... szép visszafogottak!

(Ezt a kincset itt leltük.)

Ehhez a nagyon amerikai összképhez képest ma sokkal visszafogottabban és – mai szemmel nézve – harmonikusabban alkalmazzuk ezeket a finoman szólva is rettentően feltűnő színeket. Az alábbiakban erre nézve szeretnénk néhány ötletet adni, a bátortalanabb neonkedvelőknek egy kis szellemi-lelki támogatással szolgálni. Az inspirálódáshoz a segítségetekre lehet ez a kiváló tumblr oldal, itt rengeteg ötlet összegyűlt már.

Először is, ha nem akarjátok, hogy mindenki Titeket bámuljon, a neon színek közül egyet válasszatok ki, és azt alkalmazzátok 2–3 módon, kisebb felületeken. Szerintünk ezek teljesen vállalhatóak, ha mértékletesen választotok belőlük:

 • körömlakk,
 • cipőfűző,
 • hajdísz,
 • kitűző,
 • fülbevaló vagy karkötő,
 • a táska egy része, pl. cipzár vagy dekoráció.

Ha tehát az utóbbiakból választotok kettő vagy három olyan kiegészítőt, amik azonos neon színt tartalmaznak, akkor anélkül eleveníthetitek fel ezt a nagyon vagány, ’80-as évekbeli trendet, hogy a rikító színek viselése miatt feszélyezve éreznétek magatokat.

(A képeket itt, itt, itt és itt találtuk.)

Ha viszont nagyon szépen lebarnultatok, ráadásul az átlagnál bátrabban követitek a divatot, és persze szeretitek kivívni mások figyelmét, akkor bevállalhattok a fajsúlyosabb darabokból is egyet-kettőt:

 • felső vagy kardigán,
 • napszemüveg,
 • cipő,
 • táska (teljesen neon színben).

Ezeknek a bevetésével olyan érzésetek lesz, mintha a kifutón grasszálnátok végig. : )

(A képeket itt, itt és itt találtuk.)

Nem véletlenül készítettünk fel Titeket ilyen alaposan a neon színekből: a közeljövőben ugyanis találkozhattok majd ezekkel a Gombszem termékek dekorációiban, persze a vállalhatóság határán belül (ismertek minket, nem fogunk iszonyúan vadulni : )).

2 thoughts on “neon, persze módjával!

 1. Visszajelzés: farmer övtáska neonnal | Gombszem

 2. Visszajelzés: vibráló kis táska a strandra | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s