ha végre itt a nyár…

Kiegészítők nyárra – a hónap inspirációja

Bár az utóbbi hetek időjárása semmilyen módon nem harangozta be a nyarat, jó érzéssel meg főleg nem töltött el minket (önző embereket, akik utálnak megázni meg kettéfagyni), mégis elérkezett a június, amikor már tényleg teljesen jogosan ábrándozhatunk a Velencei-tónál eltöltött hosszú hétvégéről vagy a balatoni strandolásokról, az eszeveszett fesztiválozásról, na meg a jóféle vidéki lagzik sorozatáról nem is beszélve.

Ugyan a gyerekeket még pár hétig lekötik a jegyek javítását célzó felelések és az évzáró ünnepségre való készülődés, a szülőket a nyaralás előtt még teljesítendő kihívások, az egyetemistákat meg az igazán nagyon közkedvelt vizsgaidőszak, és ekkor még tényleg csak lélekben készülődünk, viszont éppen ezért ez a tökéletes pillanat arra, hogy megalapozzuk a nyári kinézetünket. Ugyanis a Balaton közepén elég nehéz nulla alapanyagból (hínárból?) varrni valami igazán szépet. : )

A nyári kiegészítők lesznek a június főszereplői, amihez legelső alkalommal eligazítással szeretnénk szolgálni: mik 2013 nyarának főbb színei és trendjei a nemzetközi divatban? Ez nem azt jelenti, hogy kizárólag azokat lehet viselni, vagy hogy ami idén divat, azt jövő tavasszal el kell égetni – mellesleg általában mi sem követjük a divatot, hanem a saját fejünk után megyünk –, viszont ezek a tippek adnak némi iránymutatást arról, hogy mi a menő idén nyáron.

1. Színek

Ahogyan általában az megszokott, a 2013 tavaszán és nyarán divatos színeket is a Pantone-nál lehet egész pontosan lenyomozni. Ezek lesznek tehát a nyári szezon színei:

Pantone 2013 tavasz/nyár(Forrás: Pantone.)

Az e szezonra kijelölt divatszínek közül kiemelnénk a Monaco Blue-t, mert szuper jól variálható. Szinte az összes többi szín megy hozzá, és viszonylag semleges, így bármilyen szem- és hajszínhez el lehet képzelni. Ennek pedig szöges ellentéte a Poppy Red, amit az igazán vagány és bevállalós hölgyeknek találtak ki, ezt a színt ugyanis viselni kell, nem elég simán magunkra dobni. Nem elemzünk minden színt vagy kombinációt, már csak annyit árulunk el, hogy mindketten nagyon szeretjük a zöldeskék különböző árnyalatait, ezért a Grayed Jade és smaragdzöld színeket (persze külön-külön) biztos fogjátok rajtunk látni, ha összefutunk valahol. Sőt… talán még varrunk is belőlük valamit…: ) Ráadásul, ha megnézitek az őszi-téli kollekciókhoz kijelölt színeket, amiket egy ideje már publikáltak Pantone-ék, láthatjátok, hogy a smaragdzöld bent marad a divatszínek táborában! Juhé!

2. Témák, formák, minták

A So Feminine oldal divatrovatát olvasgatva kiderül, hogy idén tavasszal és nyáron a széles csíkok és sávok mellett a minimalizmus, vagyis az egyszínű és viszonylag egyszerű vonalvezetésű, nem túlbonyolított darabok is hódítanak. Utóbbi rendkívüli örömöt jelent számunkra. : )))Mindeközben a grafikus, geometrikus vonalvezetés is jelen van a divatvilágban, ami a látszat ellenére tud hordható is lenni, persze erős kontrasztokkal azért elég feltűnő, vagyis a végeredmény a színek megválasztásától függ. : ) Akár a széles csíkokkal is kombinálhatjuk a következő trendet: a fekete-fehér színeket, ami teret ad többek közt a „pingvin viseletnek” csúfolt, úri megjelenés újragondolásának, nagyon is nőies megoldásokban.

(Ezt a képet itt leltük.)

A korszakok közül idén a ’60-as évek viselete a menő, hajrá, tessék turkálni egy kicsit Anyu szekrényében! Az előbbiekhez képest konszolidált környezetben kevésbé gyakran fogunk látni gésa lányokat, pedig ez a viselet is trendi idén, sőt, a fémes, csillogó anyagok és a művirágok is hódítanak, ha valaki mindenképp szeretné kivívni egy utcányi ember feszült figyelmét. Persze a május a virágok hónapja volt, szóval ezt még önállóan is meg tudnátok oldani. : ) Végül pedig az alkalmi viseletek idén divatos díszítési módjára hívnánk fel a figyelmet, amire a nemzetközi forrásokban appliqué-ként hivatkoznak, magyarul pedig rátétnek vagy applikációnak nevezik. Igen, ez az, amikor kiskorunkban kiszakadt a nacink a térdénél, és akkor Anyu rávarrt egy Donald kacsás címke szerű valamit. Csak a néniknek nem Disney-s a rátétjük. : )

(Ez a kép innen származik.)

Egy másik, magyar nyelvű forrás az eddig említett trendek mellett a ’90-es éveket és az afrikai, szafaris jellegű színvilágot is kiemeli, a ruhadarabok közül pedig a vékony lányokon igazán szépen mutató ceruzaszoknyákra hívja fel a figyelmet.

Megint másik, szintén magyar nyelvű forrás szerint meg idén a kiegészítők között ne lepődjünk meg, ha sok neonszínnel találkozunk. Ez sokaknak inkább elrettentően hangzik, de nem kell azonnal szívrohamot kapni, mert mértékletesen viselve, például egy táska pántjának és cipőfűzőnek választott azonos neonszín, kiegészítve egy pár (szintén azonos színű) fülbevalóval egészen hordható, főleg, ha valakinek már van egy kis alapszíne. De ha nem akarjátok magatokat beneonozni tetőtől talpig, akkor is van megoldás:

együnk neont!(Ezt a képet itt találtuk.)

Ezzel a temérdek információval nem elborzasztani szeretnénk Titeket, csak útmutatást adni, és inspirációval szolgálni. A divatot követni nem kötelező, viszont támpontként szolgálhat, ha épp tanácstalanok vagyunk, és jó meríteni belőle, ha friss ötletekre vágyunk.

A júniusi inspirációinkkal, sőt, talán az egész nyáron felvonultatott ötleteinkkel, saját megoldásainkkal, illetve „szakirodalom-kutatásból” származó útmutatókkal reméljük, Ti is kedvet kaptok a nyári alkotáshoz. Ha más nem, még civilizált környezetben összeszeditek az alapanyagokat, és a kinyomtatott útmutatóból a tóparton elkészítitek a legújabb saját műveteket…

Jó szórakozást, eredményes alkotást és tartalmas időtöltést kívánunk Nektek a nyárra! : )

Reklámok

8 thoughts on “ha végre itt a nyár…

  1. Visszajelzés: kitűző geometrikus bogyókkal | Gombszem

  2. Visszajelzés: neon, persze módjával! | Gombszem

  3. Visszajelzés: háromszögek, minden mennyiségben | Gombszem

  4. Visszajelzés: geometrikus táska | Gombszem

  5. Visszajelzés: vibráló kis táska a strandra | Gombszem

  6. Visszajelzés: szegecsek, ízlés szerint | Gombszem

  7. Visszajelzés: vászontáska dizájn | Gombszem

  8. Visszajelzés: monokróm pöttyök | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s