virágok szalagból

Virágok saját kezűleg – a hónap inspirációja

Ma más tollával ékeskedünk, mert olyat találtunk Nektek, amitől egyszerűen meg kell őrülni: egy olyan oldalt, ahol azt lehet megtanulni, hogy hogyan lehet szalagból izgalmas és különleges virágokat készíteni.

Ez a virág tetszett meg nekünk a legjobban:

Ahogyan az elkészítési útmutatóban olvashatjátok, szükségetek lesz a következőkre:

  • nagyjából 25–30 cm hosszúságú, 2–3 cm széles szalagra,
  • a szélességének megfelelő, kerek formájú sablonra, ami lehet pénzérme vagy körbevágott egy körbevágott vastagabb karton is,
  • ollóra, cérnára, tűre, és egy öngyújtóra.

Az elkészítés módja az alábbi lépésekből áll.

  1. Ki kell vágni 5 vagy 6 darab (ahány szirmú virágot szeretnétek) U alakú darabkát a szalagból. Ezt az útmutató forrásában egy forró, hegyes valamivel oldják meg, ami egyrészt elvágja az anyagot, másrészt megakadályozza a foszlását. Nekünk ilyenünk nincs, úgyhogy marad az olló. : )
  2. Mivel nincs olyan felhevíthető hegyes valamink, a szalag meg szeretne foszlani a vágás mentén, nagyon-nagyon óvatosan, egy határozott mozdulattal át kell húzni egy meggyújtott öngyújtó felett. Ezt előtte szerintem gyakoroljátok egy hulladék darabkán. Minden anyag máshogy reagál a hőre, ezért az öngyújtó lángja feletti távolságot meg a szükséges időt, amíg ott kell tartani, tapasztalatból lehet megállapítani. Mindenesetre legyetek nagyon óvatosak!
  3. Az U betű egyenes végén öltsétek össze a szirmokat, majd húzzátok össze őket. (Ezt látjátok a következő képen.) Erős csomóval kössétek el. Így a virág el is készült!
  4. A korábban már bemutatott módon, pl. filc rávarrásával lesz egy alapotok, aminek a segítségével kitűzőt vagy hajdíszt varázsolhattok a virágból.
  5. Tartsátok a szirmaival lefelé a virágot, úgy, hogy a filc alap felül legyen. Tegyetek rá hajgumit, biztosítótűt, esetleg hajtűt (utóbbiaknak csak az egyik szárát szabad az alaphoz erősíteni), és még egy réteggel rögzítsétek!

Viseljétek egészséggel az új műveteket! Juhú!

És ha nem volt elég, még ezt is elkészíthetitek, nagyon szuper!

Reklámok

One thought on “virágok szalagból

  1. Visszajelzés: esküvői kiegészítők #1 | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s