megunt pulcsiból vadiúj kesztyű

Ráhangolódás a télre – a hónap inspirációja

Az utolsó télváró inspirációnk főszereplői a megunt, kinőtt, a viselője számára (mondjuk vörösborfolt vagy egy meggondolatlan gépi mosás következtében) előnytelenül átalakult, ám hulladéknak nem minősített kötött pulóverek. Ugyanis ezek a remekművek hihetetlen átalakulásra képesek, az újjászületésük után rájuk sem lehet ismerni. Akkor a további fölösleges körmondatok helyett mutatjuk is, mire gondolunk pontosan.

A pulcsiból, ha elég sűrűn kötött, vagyis elég tömött a textúrája, kiválóan lehet varrni, például kesztyűt:

Ha pedig ez nem jelent elég kihívást, hatékonyabb anyagkihasználást, és még minőségibb átalakulást jelent Vintage Indie módszere, mely szerint ügyes szabással a régi kardigánból vagy pulcsiból egy füst alatt előállítható egy csinos kis sapka, és hozzá egy pár kézmelegítő. A módszer kulcsa tehát a szabásban rejlik, szerintünk maga a megtestesült zsenialitás.

És kis dekorációval, például ha így szépítgetünk rajta, kifejezetten csinos téli ruhadarabokat állíthatunk elő.

Ez ám a varázslat!

Kiegészítésül a különösen fázósak figyelmébe ajánljuk a 390 Ft-os anyagboltokban nagyon olcsón beszerezhető polárt, amit bélésként kiválóan lehet ezekhez használni. A kötött anyagok varrásánál, ha nagyon nyúlni akar mindenfelé az anyag széle, össze lehet fogni a varrást egy keskeny anyagdarabbal, ami majd a belső oldalra kerül, így nem fog szétcsúszni a készülő sapka vagy kesztyű fazonja. Még annyit tanácsolunk, hogy a kötött anyag szélét többször is varrjátok át, nehogy szétmenjenek az öltések!

Ebben az inspirációs bejegyzésben szereplő módszerek és fényképek innen és innen származnak.  

A bejegyzés itt véget is ért volna, ám a linkeket látva mi sem bírtunk ellenállni a kísértésnek, hogy kipróbáljuk a fenti átalakítást…

A folyamat lépései (ahogy nálunk történt a művelet) a képen láthatóak:

Mivel egy  viszonylag vékony férfi pulóver volt az alapanyag, éltünk a gyanúval, hogy a kesztyű kész állapotában nem lesz elég meleg, és a tartása sem lesz az igazi, így eleve polár béléssel terveztük. Bár tervben volt, de a polárt végül nem is öltöttük a kötött anyaghoz, tekintve, hogy ezek az anyagok nem igazán csúsznak el egymáson, sőt.

Így sikerült az operáció:

Szerintünk megérte próbálkozni! : ) Ha kérdésetek merülne fel kesztyű vagy sapka varázslás közben, írjatok nekünk! Ha elkészültetek a nagy művel, azt pedig várjuk szeretettel fénykép formájában a facebook oldalunkon!

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s