pompompompompom.

Ráhangolódás a télre – a hónap inspirációja

A címhez képest rém meglepő módon ma bojt készítéshez adunk instrukciókat. Az elkészítésük több technikával is lehetséges, még pom pom készítő szettet is lehet kapni a hobby boltokban, de mi ennek a legegyszerűbb és legkisebb eszközigényű módját szeretnénk megmutatni, amit Dana leírásából vettünk át.

Amire mindenképp szükséged lesz: egy gombolyag fonal és egy olló. A maradék egy darab kellék fakultatív.

Első lépésben, miután eldöntöttük, hogy kicsi vagy nagyobb méretű bojtot szeretnénk, kezdjük el tekerni a fonalat egy ennek megfelelő szélességű tárgyra, ami lehet egy köteg papír, a saját ujjunk, akár a mobilunk, egy méretre vágott karton, vagy bármi, ami elég stabil.

Amint elég duci lett a feltekert fonaltömeg, vágjuk el a fonalat, és egy újabb, hosszú (kb. 20 centis) darabot erősítsünk körbe a gombolyag közepére, méghozzá így:

Ez után már jöhet is a vagdosás! A szálakat szimmetrikusan vágjuk el úgy, hogy minden szál nagyjából azonos méretű legyen.

Amikor már minden szálnak látjuk a végét, méretre lehet fodrászolni, hogy teljesen gömb alakú legyen, és már el is készül a nagy mű, aminek erre kéne nagyjából hasonlítania:

A bojtokat ezernyi dologra használhatjuk: egyenként, vagy akár egymás mellé fűzve lehet belőlük karácsonyfadísz, illetve lakásdekoráció, több pom pomból együtt készíthetünk ajtódíszt is, de egy hosszabb fonalra kötve ajándékcsomagoláskor is alkalmazhatjuk őket szalag helyett. Sőt, hurkapálcára ragasztva, némi zöld krepp papírral kombinálva virágcsokrot is varázsolhatunk belőlük, hogy a klasszikus ruházati megoldásokat (sál, sapka, lábszármelegítő) ne is soroljam. Itt rengeteg ötletből szemezgethetünk, és ha eddig még nem éreztünk magunkban indíttatást, ezt az oldalt végignézve egész biztosan ránk tör a mánia.

A bizonytalankodóknak mondom, hogy ez az elkészítési metódus a bojtok között talán a világon a legegyszerűbb, tessék csak bátran nekiállni!

A módszer leírásának eredeti szövegét és a hozzá tartozó képeket tehát innen vettük át.

Reklámok

2 thoughts on “pompompompompom.

  1. Visszajelzés: Vidám húsvéti dekorációs ötletek | Gombszem

  2. Visszajelzés: nyuszivárás kicsit hackelősen | Gombszem

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s