a fülmelegítő és a kombinatorika

Ráhangolódás a télre – a hónap inspirációja

Na nem kell megijedni, nem lesz itt ma semmiféle matekolás! Viszont amellett, hogy megmutatjuk, hogyan lehet saját kezűleg, egyszerűen egy elég praktikus és kellemes téli viseletet előállítani, hangsúlyozzuk, hogy ez a darab rengeteg díszítéssel kombinálható. Az ötletre  a delia creates blogon leltünk rá, íme egy kész példány viselés közben:

Az elkészítéséhez vegyünk egy darab polárt vagy vastagabb szövetet (kinőtt, megunt pulcsik és kabátok előnyben), amit a képen látható módon szabjunk ki:

A levágott anyag méretei cm-re lefordítva a következők:

– a hossza 65 cm,

– a nagyobbik szélessége (középen) 14,5 cm, kisebb fejűeknek is legalább 10 cm, hogy a fület takarja,

– a kisebbik szélessége (a két szélén) 8,5 cm.

Szükségünk lesz továbbá:

– egy nagyobb gombra, ami színben passzol az anyaghoz, valamint

– díszítő elemekre, amik lehetnek kis, formára – például virág alakúra – vágott filc darabkák (mint a képen is), vagy  további gombok, de elkészíthetjük az előző inspirációs bejegyzésben bemutatott dekorációkat is.

Az anyagot szegjük be az oldala mentén, majd a két végét is dolgozzuk el! Ezt követően varrjuk rá a gombot, és vágjunk az anyag másik végén megfelelő méretű gomblyukat! A polár anyagot nem kell elszegni, de azért megerősíthetjük a gomblyuk végét pár öltéssel, ha szövettel dolgozunk, akkor viszont mindenképp érdemes eldolgozni, ami a varrógép gomblyukvarró funkciójával, vagy akár kézzel is megoldható. Ennél a lépésnél nagyon figyeljünk a varrás után kialakuló méretre: mindenki feje kicsit eltérő méretű, és a hajkoronánk sem egyforma, sőt, az anyagok sem ugyanolyan mértékben nyúlnak, ezért érdemes először lemérni a fejünk körméretét, majd szabás után felpróbálni, és magunkra igazítani a fülmelegítőt, mielőtt megvarrjuk.

Amint ezen a lépésen is túl vagyunk, következhet a díszítés: varrjuk rá a kiszemelt és előkészített dekorációt!

Ha elengeditek a fantáziátokat, azonnal átérzitek a bejegyzés címét: ezt a darabot millió és egy módon el lehet készíteni: egy egyszerű polár anyagra is rengetegféle díszítést kitalálhatunk, és a lehetőségeket a különböző, téli stílusú anyagok variálásával is fokozhatjuk.

Az elkészítése tehát nem igényel mesterfokú szaktudást, ezért bátran ajánljuk kezdőknek is. Persze, ha bármi kérdés felmerül, írjatok nyugodtan itt vagy a facebook-on, hozzászólásként vagy levélben!

Viseljétek egészséggel, és ha elkészültetek vele, küldhetnétek képet a facebook oldalunkra! : )

Az eredeti leírás és a hozzá tartozó képek tehát innen származnak.

Reklámok

Nos, mit gondolsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s